«Μαφία των φυλακών»: «Βόμβα» Αντωνόπουλου – Καταγγέλλει πολιτικά πρόσωπα και πασίγνωστους δικηγόρους

Γνωστά ονόματα της πολιτικής και της δικηγορίας που –κατά τους ισχυρισμούς του- επιχείρησαν να απομπλέξουν τον επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρο, βασικό κατηγορούμενο στο σκάνδαλο της Energa από τις πολύ σοβαρές κατηγορίες εναντίον του, καταγγέλλει επισήμως με υπόμνημα -αναφορά που υπέβαλε δια του συνηγόρου του, Αλέξη Κούγια, προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, ο προσωρινά κρατούμενος ως μέλος της «μαφίας του Κορυδαλλού», Γιώργος Αντωνόπουλος.

Στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, εμπλέκει μεταξύ άλλων, αποδίδοντας βέβαια στον καθένα διαφορετικό ρόλο, τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυβέρνησης Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ), Ηλία Αναγνωστόπουλο, Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Επικαλούμενος και διάφορες μαρτυρίες, ο κ. Αντωνόπουλος, που από θύμα απόπειρας δολοφονίας, για την οποία ως ηθικός αυτουργός έχει πρωτοδίκως καταδικασθεί ο Αριστείδης Φλώρος, κατέστη ο ίδιος κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με μέλη επικίνδυνους βαρυποινίτες, αναφέρεται σε μια σειρά από περιστατικά τα οποία -όπως υποστηρίζει- καταδεικνύουν ότι: «Πίσω τη δική του προφυλάκιση εξυφαινόταν ένα ζοφερό παρασκήνιο πολλών ετών, με από χρόνο έναρξης το 2011 όταν “έσκασε” σε πρώτο στάδιο η διερεύνηση του σκανδάλου της Energa, όπου ο ίδιος δρούσε υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου, ως δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ».

Στο υπόμνημα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Η προφυλάκισή μου εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου»

«Μετά την αμετάκλητη παραπομπή του Αριστείδη Φλώρου και του περιβάλλοντός του για τις σοβαρές σε βαθμό κακουργήματος αξιόποινες πράξεις σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, ξεκίνησαν οι διαδοχικές προσεγγίσεις και πιέσεις προς το πρόσωπό μου από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους εντεταλμένους των κατηγορουμένων, προκειμένου να υποκύψω στην παράλογη και σε βάρος των συμφερόντων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ απαίτησή τους να απέχω από την παράσταση πολιτικής αγωγής στην επικείμενη ποινική δίκη και αντ’ αυτού να προωθήσω την υπαγωγή της διαφοράς στη διαδικασία της διαιτησίας, η οποία, όμως, και με θετική έκβαση δεν θα είχε ως αποτέλεσμα την είσπραξη από το Δημόσιο των οφειλόμενων από τις ως άνω εταιρείες, αφού το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων που προήλθαν ως παράνομος πλουτισμός από το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του Δημοσίου είχε εκρεύσει στο εξωτερικό και δη σε λογαριασμούς τρίτων εταιρειών στη Σιγκαπούρη και στο Χονγκ –Κονγκ, ήτοι χώρες που δεν έχουν παράσχει μέχρι σήμερα καμία δικαστική συνδρομή.

Καταγγέλλει πιέσεις και προσεγγίσεις από πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους

Εξιστορώντας τη δική του εκδοχή της ιστορίας, για τα επόμενα στάδια όπου πλέον το «παιχνίδι» χοντραίνει καθώς πλέον έχει να αντιμετωπίσει και τον φόβο για την ίδια του τη ζωή (η απόπειρα σημειώθηκε σε βάρος του στις 3. 11.2014), συνεχίζει:

«…Το Σεπτέμβριο 2014, αμέσως δηλαδή μετά την απόρριψη της αιτήσεως αναιρέσεως που είχε ασκηθεί κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος, ο τότε Αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο δικηγόρος Θεόδωρος Λύτρας επιδίωξαν και ήρθαν αλλεπάλληλες φορές σε επαφή μαζί μου στο γραφείο μου στη Σόλωνος αλλά και στον ΛΑΓΗΕ με την απαίτηση υπαγωγής της διαφοράς στη διαιτησία, αίτημα το οποίο δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό και δεν έκανα δεκτό, αρνούμενος ρητά, αφού οδηγούσε σε κατάλυση της κατηγορίας για υπεξαίρεση και στη μη ικανοποίηση των αστικών απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ.

Παρά την κατά τα ως άνω ρητή άρνησή μου να εξυπηρετήσω τις παράλογες απαιτήσεις του Αριστείδη Φλώρου και των συνεργών του, εν συνεχεία τον ίδιο μήνα μου ζητήθηκε από το δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρώην γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, να συναντήσω παρουσία του, όπως και παρουσία του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπουλου (ο οποίος τελικώς δεν προσήλθε λόγω επαγγελματικού κωλύματος), τον Αριστείδη Φλώρο στο πολυκατάστημα Attica, όπου παρά το ότι είχαν εκδοθεί αποφάσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας εναντίον των εταιρειών του Φλώρου, αυτός απαίτησε με απόλυτο τρόπο να υποκύψω στην πρόταση υπαγωγής της διαφοράς σε διαιτησία ενώπιον της ΡΑΕ.

Όταν επανέλαβα την ήδη διατυπωθείσα κατά τα ως άνω άρνησή μου, αφού το μόνο που θα μπορούσα να δεχθώ, όπως του ανέφερα, ήταν να μεταφέρει τα υπεξαιρεθέντα χρήματα από τους λογαριασμούς της Σιγκαπούρης και του Χονγκ – Κονγκ σε ελληνική τράπεζα και σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να αποδοθούν σε όποια πλευρά δικαιωθεί, εκείνος εξεμάνη, άρχισε να κλωτσά τα έπιπλα γύρω του και έφυγε ουρλιάζοντας, απειλώντας και βρίζοντάς με».

«Η προφυλάκισή μου εξυπηρετεί τους στόχους του Φλώρου»

«Οι απειλές του δεν άργησαν να πάρουν υπόσταση, αφού 19.9.2014 περιήλθε στην Άμεση Δράση ψευδώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου μου, άρα εγώ, είχε δήθεν απειλήσει και πυροβολήσει άγνωστο άτομο στην οδό Μαυρομιχάλη. Μετά από αστυνομική επιχείρηση διαψεύστηκε η σε βάρος μου καταγγελία, πλην όμως κατά το διάστημα του ελέγχου και της προσαγωγής μου στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου υπέστην κολπικό πτερυγισμό που αντιμετωπίστηκε με ηλεκτρική ανάταξη κατόπιν εισαγωγής μου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο».

Το αξιοσημείωτο στην εν λόγω ψευδή καταγγελία ήταν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε το ψευδώνυμο «Καραχάλιος», δηλαδή το επίθετο του δικηγόρου Άγγελου Καραχάλιου, ο οποίος συμπαρίστατο μαζί μου ως συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη κατά του Αριστείδη Φλώρου για την υπεξαίρεση, συλλογισμός ο οποίος οδηγεί στο βέβαιο συμπέρασμα ότι ο ως άνω θέλησε να μου στείλει μια προειδοποίηση, για να αλλάξω στάση κατά το χειρισμό της υποθέσεως, πλην όμως επειδή αυτό δεν συνέβη, ακολούθησε λίγες ημέρες μετά το συνταρακτικότερο καθ’ όλη την πορεία μου γεγονός της ζωής μου, αφού 3.11.2014 έλαβε χώρα δολοφονική επίθεση σε βάρος μου έξωθεν της οικίας μου, από την οποία επιβίωσα ως εκ θαύματος, καθώς η σφαίρα εισήλθε κάτω από την αριστερή γνάθο και εξήλθε από την οπίσθια επιφάνεια του τραχήλου μου και για ένα ή δύο εκατοστά δεν βρήκε την σπονδυλική μου στήλη, οπότε και θα μου είχε στοιχίσει τη ζωή.

Καθότι έγινε εξαρχής αντιληπτό ότι επρόκειτο για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου που επιχειρήθηκε κακότεχνα να εμφανιστεί ως ληστεία, από την πρώτη κιόλας ημέρα της νοσηλείας μου διατάχθηκε η νυχθημερόν φύλαξή μου από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής, κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά με τα θύματα μιας κοινής ληστείας. Η φύλαξή μου διήρκεσε μέχρι και τη σύλληψή μου, δηλ. επί 5ετία.

Στο νοσοκομείο δέχθηκα την επίσκεψη όλων των δικηγόρων του Φλώρου, ήτοι του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, του Βασιλείου Δημακόπουλου και του Παναγιώτη Μπαλτάκου, στους οποίους και ανέφερα ότι ηθικός αυτουργός της σε βάρος μου επιθέσεως ήταν ο Αριστείδης Φλώρος.

Μόλις συνήλθα, απέστειλα επιστολή μου προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, δια της οποίας τους ενημέρωσα ότι έχω κατονομάσει τόσο στις αστυνομικές αρχές όσο και στους δικηγόρους του Αριστείδη Φλώρου που με επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο, τον Αριστείδη Φλώρο ως ηθικό αυτουργό της εναντίον μου δολοφονικής επίθεσης, η οποία έγινε προφανώς με σκοπό μετά τη φυσική μου εξόντωση ο δικηγόρος που θα αναλάμβανε το χειρισμό της υπόθεσης Energa, είτε τρομοκρατημένος από την τύχη του προκατόχου του είτε εξαγοραζόμενος, να εισηγηθεί στη ΛΑΓΗΕ ΑΕ να αποδεχθεί την πρόταση της υπαγωγής της διαφοράς στη διαιτησία.

Βρισκόμουν και παραμένω σε καθεστώς απόλυτης τρομοκρατίας για το τι μέλλει γενέσθαι, καθόσον γνωρίζω πολύ καλά ότι άπαξ ανατεθεί σε επιτήδειους η εκτέλεση συμβολαίου θανάτου, αργά ή γρήγορα ο σκοπός επιτυγχάνεται. Παρά το γεγονός ότι είχα τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας, ήμουν μονίμως φοβισμένος για τυχόν αιφνιδιασμό από τους δράστες της προηγηθείσας απόπειρας, επειδή παρέμεναν ασύλληπτοι».

«Αστυνομικός διευθυντής με προέτρεπε να κρατήσω επαφή με τον Lekocaj»

«Υπό αυτό το καθεστώς, το οποίο απεύχομαι για τον οποιονδήποτε να βιώσει, το Μάρτιο 2015 δέχθηκα για πρώτη φορά τηλεφώνημα, παρουσία του συναδέλφου μου Λεωνίδα Μπουτσικάρη, από τον μέχρι τότε παντελώς άγνωστο εις εμέ βαρυποινίτη Klodian Lekocaj, ο οποίος ζήτησε να τον επισκεφθώ στις φυλακές Κέρκυρας, όπου κρατείτο. Αμέσως μετά ενημέρωσα για το τηλεφώνημα τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής Και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής κ. Φώτιο Ντουίτση, ο οποίος με προέτρεπε να κρατήσω την επαφή με τον Lekocaj και να προσπαθήσω να αποσπάσω πληροφορίες για τη σε βάρος μου δολοφονική επίθεση, δεδομένου ότι μέχρι τότε οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί αυτής παρέμεναν άγνωστοι (πλην του Olti Dulce που παρέμενε μεν ασύλληπτος, αλλά τον είχα αναγνωρίσει λόγω εμπλοκής του σε άλλη υπόθεση).

Στην πρώτη συνάντησή μου μαζί του (η οποία διευκρινίζω ότι έγινε 13.3.2015 και κατά την οποία συνοδευόμουν από δύο αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για τη φύλαξή μου) μου ζήτησε να τον βοηθήσω να μεταχθεί από τις Φυλακές Κέρκυρας στις Φυλακές Χανίων και ότι σε αντάλλαγμα θα μου έδινε πληροφορίες, για να μου αποδείξει ότι ηθικός αυτουργός της σε βάρος μου δολοφονικής επίθεσης είναι αυτός που είχα κατονομάσει, δηλαδή ο Αριστείδης Φλώρος.

Ακολούθησαν κι άλλες επισκέψεις μου στον Lekocaj, όπου καθ’ υπόδειξη του Αστυνομικού Υποδιευθυντή κ. Ντουΐτση μετέβαινα, προκειμένου να διατηρώ την επαφή μου με τον Lekocaj, θεωρώντας ότι μπορούσε να με βοηθήσει στην ποινική αυτή υπόθεση, όπου οι φυσικοί αυτουργοί παρέμεναν ασύλληπτοι και άρα ήταν δυσκολότερο για μένα να αποδείξω ότι ο ηθικός αυτουργός πίσω από την οργάνωση της επίθεσης ήταν ο Αριστείδη Φλώρος, αλλά και για να μην προσπαθήσει να τους εξαγοράσει, όπως έγινε την 21.1.2019 με αίτημα την υπογραφή δηλώσεως από το Lekocaj έναντι ποσού 30.000€, πρόταση που του μετέφερε ο δικηγόρος Ιωάννης Γλύκας, όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο Lekocaj και ένας συγκατηγορούμενός του στη δίκη Ζαφειρόπουλου».

«Το Μάιο 2017 ο τότε δικηγόρος μου Θεόδωρος Παναγόπουλος μου ανέφερε ότι είχε συναντήσει τυχαία τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου, όπως μου είχε πει, είχε μεταβεί, για να επισκεφθεί έναν πελάτη του, και εκεί ο Φλώρος, κατά τα λεγόμενα πάντα του Παναγόπουλου, του είπε ότι αν καταδικασθεί στη μεταξύ μας δίκη, δεν θα είχε να χάσει τίποτα, το οποίο σήμαινε απειλή για το πρόσωπό μου».

«Ακολούθως, τον Ιούλιο 2017 ο δικηγόρος Θεμιστοκλής Σοφός, με τον οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα καμία συνεργασία στις προαναφερθείσες υποθέσεις, με προσέγγισε και μου μετέφερε ότι ο Αριστείδης Φλώρος είναι πράγματι αποφασισμένος να με σκοτώσει, εάν καταδικαστεί στη δίκη του Μικτού Ορκωτού, επιβεβαιώνοντας έτσι την απειλή που προηγουμένως μου είχε μεταφέρει ο Θεόδωρος Παναγόπουλος. Μετά από την απειλή που μεταφέρθηκε και συνοδευόταν από την πληροφορία ότι το νέο «συμβόλαιο θανάτου» είχε ανατεθεί σε Αρμένιο ισοβίτη, δέχθηκα, ευρισκόμενος σε καθεστώς τρόμου για τη ζωή μου, να συναντήσω τον Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, έχοντας και την παρότρυνση του Σοφού, ο οποίος θα παρίστατο ως εγγυητής της συμφωνίας στη συνάντηση, προκειμένου να λύσουμε τη μεταξύ μας διαφορά, ώστε να αποτρέψω μια νέα επίθεση σε βάρος μου στο μέλλον. Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία έλαβε χώρα σε δωμάτιο του ισογείου του Ψυχιατρείου των Φυλακών Κορυδαλλού και αφού ο Αρμένης ισοβίτης που σύμφωνα με όσα μου είχε πει ο Σοφός, είχε αναλάβει νέο συμβόλαιο θανάτου μου, μας υπέβαλε σε σωματική έρευνα, συμφωνήσαμε με το Φλώρο ότι εγώ μεν θα σταματούσα τις προσπάθειες αποδείξεως της ενοχής του, ενώ εκείνος από την πλευρά του δεν θα οργάνωνε τη δολοφονία μου. Του δήλωσα μάλιστα κατηγορηματικά ότι θέλω μόνο να διαφυλάξω τη ζωή μου και δεν επιθυμώ καμία αποζημίωση από εκείνον. Μετά από αυτή τη συνάντηση, όπως με ενημέρωσε ο Θέμης Σοφός, επικοινώνησε με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο που ήταν τότε συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου, και του μετέφερε τα όσα διημείφθησαν μεταξύ του Φλώρου και εμού στο Ψυχιατρείο και επιπλέον πληροφορήθηκα ότι στη μεταξύ τους συζήτηση ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά με αξίωση υπέρογκης αμοιβής του δικηγόρου μου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς. Κατόπιν των ως άνω, την προτεραία της δίκης και ενώ βρισκόμουν στο εξωτερικό, δηλ. την 3.9.2017, απέστειλα επιστολή μέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό, όπου τους έθεσα τον προβληματισμό μου για τη στάση που θα έπρεπε να τηρήσω κατά την επικείμενη δίκη, καταλήγοντας στη λιγότερο κακή για μένα λύση να μη δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής εναντίον οποιουδήποτε, αφετέρου τους κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους αποζημίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κι ότι δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη η έγερση εκ μέρους των δικηγόρων μου οικονομικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας μάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό».

«Την ημέρα της δίκης και ενώ μέχρι τότε δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση σε συνεννόηση με τους δικηγόρους μου για τη στάση που θα κρατούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εμού, του Λυκουρέζου, του Σοφού, του Παναγόπουλου και της πρώην συζύγου μου Λίλας Σεϊτανίδουστο καφέ Σάκκουλα στην οδό Λουκάρεως απέναντι από το Εφετείο Αθηνών, όπου ήρθα σε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο εξαιτίας των εν αγνοία μου οικονομικών απαιτήσεων που αυτός είχε εγείρει έναντι του Αριστείδη Φλώρου, λέγοντάς του ότι το θέμα έχει λήξει και δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει και λάβαμε όλοι μαζί την απόφαση ότι, αν η δίκη ξεκινούσε, δεν θα παριστάμην ως πολιτικώς ενάγων, για να προστατεύσω μελλοντικά τη ζωή μου από νέα επίθεση που με απόλυτη βεβαιότητα μου είχε μεταφερθεί από το Θεμιστοκλή Σοφό ότι θα λάμβανε χώρα σε βάρος μου σε εκτέλεση νέου συμβολαίου θανάτου που είχε αναθέσει ο Φλώρος».

«Την 16/1/2019 ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, στην οποία κατέθεσαν ήδη ως μάρτυρες και οι δικηγόροι Θεμιστοκλής Σοφός και Ηλίας Αναγνωστόπουλος. Ειδικότερα, ο Θεμιστοκλής Σοφός τόσο στην από 17/10/2017 κατάθεσή του όσο και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που δικάζει την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, απέκρυψε το κορυφαίο γεγονός που οδήγησε στη συνάντησή μας με τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, δηλ. ότι ο Σοφός μου είπε ότι ο Φλώρος θέλει με δει, συνοδεύοντας αυτή την επιθυμία με την πληροφορία ότι ο Φλώρος έχει αναθέσει νέο συμβόλαιο θανάτου μου σε Αρμένη ισοβίτη, και με παρουσίασε να επιθυμώ δήθεν εγώ αυτή τη συνάντηση, προκειμένου «να τα βρούμε», εγείροντας τελικά πολλά ερωτήματα για το πώς τελικά ο Θεμιστοκλής Σοφός έφτασε στο σημείο μετά από προτροπή και υπόδειξη του Αριστείδη Φλώρου να με καλέσει σε συνάντηση μαζί τους».

«Επιπλέον, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος, δικηγόρος του Αριστείδη Φλώρου στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου, τόσο στην από 27/3/2019 ένορκη κατάθεσή του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κου Νικόπουλου, αμέσως πριν την έκδοση εντάλματος σύλληψής μου και προφανώς βασιζόμενος στην εν λόγω κατάθεση, όσο και στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για την υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου στις 5.4.2019, ισχυρίστηκε το απολύτως ψευδές, ότι δήθεν κατά την πεποίθησή του και ενώ ο ίδιος δεν ήταν παρών, όπως και εγώ δεν ήμουν παρών, σε συναντήσεις των συνηγόρων μου Λυκουρέζου και Παναγόπουλου με τον δικηγόρο του Αριστείδη Φλώρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου διατυπώθηκαν οικονομικές απαιτήσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους των δικηγόρων μου κατά του Αριστείδη Φλώρου, προκειμένου να αποσυρθώ από την πολιτική αγωγή, αφήνοντας υπόνοιες ότι ήμουν σε γνώση των εν λόγω απαιτήσεων, ενώ γνωρίζει από τον Αριστείδη Φλώρο και το Θεμιστοκλή Σοφό ότι στη συνάντησή μου με τον Αριστείδη Φλώρο δέχθηκα τη «φιλική» διευθέτηση της μεταξύ μας διαφοράς, προκειμένου να μην οργανώσει στο μέλλον νέα δολοφονική επίθεση σε βάρος μου, αφετέρου ότι με την από 3/9/2017 επιστολή που έστειλα στους Λυκουρέζο, Παναγόπουλο και Σοφό μέσω email, ξεκαθάρισα ότι δεν θα ασκήσω καμία οικονομική αξίωση σε βάρος του Φλώρου στο πλαίσιο της απόφασής μου να μην υποστηρίξω την ποινική κατηγορία σε βάρος του, για να διαφυλάξω τη ζωή μου, καθώς και τη δυσαρέσκειά μου για το γεγονός που είχα πληροφορηθεί ότι είχαν ζητηθεί εν αγνοία μου χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο».

Μάλιστα ο κ. Αντωνόπουλος, ζητά από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που διερευνά την υπόθεση της «Μαφίας του Κορυδαλλού», «να καλέσει σε εξέταση συγκεκριμένους μάρτυρες αλλά και να ζητήσει κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση του ίδιου με τους δικηγόρους Ηλία Αναγνωστόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό».

Ειδικότερα ζητά από τον ανακριτή:

  1. Να καλέσει και να εξετάσει τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Φώτιο Ντουΐτση που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διότι θα επιβεβαιώσει ότι οι επικοινωνίες μου με τον Klodian Lekocaj τελούσαν σε γνώση του και υπό την καθοδήγησή του και απέβλεπαν στη συλλογή πληροφοριών για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος μου, καθώς και ότι τελούσα σε καθεστώς φόβου και έναντι εκείνου, αφού ήταν φίλος των φυσικών αυτουργών Dulce και Bako.
  2. Να καλέσει και να εξετάσει το Δικηγόρο Αθηνών Λεωνίδα Μπουτσικάρη του Δημητρίου, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι ήταν παρών τον Μάρτιο 2015 που για πρώτη φορά στη ζωή μου έλαβα τηλεφώνημα από τον άγνωστο μέχρι τότε εις εμέ Klodian Lekocaj από τις φυλακές Κέρκυρας, στο οποίο τηλεφώνημα με κάλεσε να τον επισκεφθώ, προκειμένου να μου δώσει πληροφορίες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος μου.
  3. Να καλέσει και να εξετάσει και κατά μόνας και κατ’ αντιπαράσταση μαζί μου το Δικηγόρο Αθηνών Θεμιστοκλή Σοφό προκειμένου να εξηγήσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες επισκέφθηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού τον Ιούλιο 2017 και τι ακριβώς διημείφθη μεταξύ μας.
  4. Να καλέσει και να εξετάσει το Δικηγόρο Αθηνών Αλέξανδρο Λυκουρέζο προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι ουδέποτε ζήτησε για λογαριασμό μου από το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου για τη δολοφονική απόπειρα εις βάρος μου.
  5. Να εξετασθώ κατ’ αντιπαράσταση με το μάρτυρα Ηλία Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι εγώ ουδέποτε απαίτησα άμεσα ή έμμεσα από τον Αριστείδη Φλώρο ή το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο οικονομικά ανταλλάγματα, για να μην παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων κατά του Αριστείδη Φλώρου στη δίκη της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου.
  6. Να καλέσει και να εξετάσει το δικηγόρο Αθηνών Παναγιώτη Μπαλτάκο προκειμένου να καταθέσει για τη συνάντηση που είχαμε στην καφετέρια του εμπορικού κέντρου Attica με τον Αριστείδη Φλώρο στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, να εξηγήσει πώς και γιατί έγινε αυτή η συνάντηση και να περιγράψει τη συναισθηματική κατάσταση και τις εκφράσεις του Φλώρου κατά την αποχώρησή του, όταν του δήλωσα ότι δεν αποδέχομαι τη διαιτητική επίλυση της διαφοράς μεταξύ ΛΑΓΗΕ ΑΕ και Energa ΑΕ.
  7. Να καλέσει και να εξετάσει το Χρήστο Μαρκογιαννάκη , προκειμένου να καταθέσει για τις επαφές και τις συναντήσεις που είχε μαζί μου στο δικηγορικό μου γραφείο και στα γραφεία της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, με σκοπό να με πείσει να αποδεχθώ την διαιτητική επίλυση των απαιτήσεων της ΛΑΓΗΕ ΑΕ κατά της Energa ΑΕ.
  8. Να καλέσει και να εξετάσει τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων, οι οποίοι είχαν αναλάβει τη φύλαξή μου μετά τη δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου και θα επιβεβαιώσουν ότι ήσαν παρόντες κατά τις επισκέψεις μου στον Klodian Lekocaj.

Το υπόμνημα του Γ.Αντωνόπουλου έχει επίσης κατατεθεί από τον συνήγορο του Αλέξη Κούγια, και ενώπιον πέντε ακόμα θεσμικών παραγόντων και συγκεκριμένα στους Δημήτριο Παπαγγελόπουλο, Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης για θέματα διαφθοράς, Βασίλειο Πέππα, Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου, Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο, Πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών,Δημήτριο Βερβεσό, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ευτύχιο Νικόπουλο, Ειδικό Εφέτη Ανακριτή.


Πηγή