Νέα τραβήγματα για Κοκλώνη – Τον κατηγόρουν οι Ινδικές Αρχές για εταιρία «Πυραμίδα» – Όλο το χρονικό

11/04/2019 18:01

Δύο Έλληνες ιδιαίτερα γνωστοί στο εγχώριο επιχειρηματικό γίγνεσθαι φέρονται ως οι εγκέφαλοι επενδυτικής εταιρείας – πυραμίδας με ομιχλώδη σκοπό και αντικείμενο, με έδρα την αχανή Βομβάη, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» και δημοσιεύει ο ιστότοπος capital.gr

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος Mateen Hafeez, πρόκειται για το πρώτο «Σχήμα Πόντσι» στην Ινδία, που έχει στηθεί από ξένους, εν προκειμένω Έλληνες, έχοντας έδρα στον Maker Tower, τον ουρανοξύστη που βρίσκεται στο δημοφιλέστερο επιχειρηματικό κέντρο της ινδικής πρωτεύουσας Cuffe Parade.

Οι δύο Έλληνες, πίσω από την εταιρεία, είναι ο Νίκος Κοκλώνης και η Καλυψώ Κοντογιάννη, όπως προκύπτει από το ινδικό εμπορικό μητρώο.

Ο πρώτος έχει συνδέσει το όνομά του με μία από τις πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον χώρο του τουρισμού, που οδηγήθηκε σε αιφνίδιο λουκέτο, αφήνοντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ. Η Καλυψώ Κοντογιάννη  είναι δικηγόρος Αθηνών, έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος του δ.σ. της πτωχευμένης εταιρείας, με το «ντουέτο», όπως τους αποκαλεί η Times of India, να έχει, πρόσφατα, απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός σε εκδήλωση επιχειρηματικού ενδιαφέροντος στο Ψυχικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 2018, ο Νίκος Κοκλώνης και η Καλυψώ Κοντογιάννη υπέγραψαν μία από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις – δημοσιευμένη στο ινδικό ΓΕΜΗ- για ορισμό διευθυντή στην Drego Consultants, ύστερα από γενική συνέλευση, που έλαβε χώρα στην οδό Λυκαβηττού στην Αθήνα.

Μία από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις που έλαβαν οι Έλληνες επικεφαλής της εταιρείας, όπως έχει δημοσιευθεί στο ινδικό εμπορικό μητρώο (έχουν απαλειφθεί οι υπογραφές)
Μία από τις πιο πρόσφατες αποφάσεις που έλαβαν οι Έλληνες επικεφαλής της εταιρείας, όπως έχει δημοσιευθεί στο ινδικό εμπορικό μητρώο (έχουν απαλειφθεί οι υπογραφές)

Tο Σχήμα Πόντσι

Τον Ιανουάριο του 2018, οι δύο Έλληνες μετέβησαν στη Βομβάη, ίδρυσαν την εταιρεία Drego Consultants Pvt Ltd, που εμφανίζεται να μην διαθέτει ξεκάθαρο σκοπό λειτουργίας και διόρισαν τρεις Ινδούς διευθυντές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δύο επικεφαλής της Drego, ζήτησαν από έναν από τους διευθυντές, τον Devendra Singh Kushwaha να μεταφέρει, εκτός Ινδίας, κεφάλαια άνω των 50.000 ευρώ, που έχει συγκεντρώσει η εταιρεία από την, έως σήμερα, δραστηριότητά της. Με βάση τα δεδομένα δυτικών χωρών, πρόκειται για χαμηλό ποσό, αλλά, εάν ληφθεί υπόψη ότι ο βασικός μηνιαίος μισθός στην Ινδία ενδέχεται να μην ξεπερνάει τα 150 ευρώ, γίνεται αντιληπτό ότι 50.000 ευρώ αποτελούν μία ιδιαίτερα υπολογίσιμη ποσότητα χρημάτων για τη δεύτερη μεγαλύτερη, παγκοσμίως, χώρα σε πληθυσμό.

Ως αποτέλεσμα, η εντολή των Νίκου Κοκλώνη και Καλυψούς Κοντογιάννη για μεταφορά των κεφαλαίων σε λογαριασμούς της αλλοδαπής, οδήγησε τον Kushwaha, που έχει λαμβάνειν δεδουλευμένες αποδοχές δύο μηνών, να υποβάλει, στην ινδική Αστυνομία, καταγγελία για συνωμοσία και εξαπάτηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο δημοσίευμα στέλεχος της Αστυνομίας, οι επικεφαλής του επενδυτικού σχήματος, μέσω της επωνυμίας Global Inter Gold προσπαθούσαν να προσελκύσουν επενδυτές, υποσχόμενοι κέρδη. Εάν, δηλαδή, ένας επενδυτής τοποθετούσε στην εταιρεία 400 ευρώ και έφερνε δύο ακόμη επενδυτές, θα κέρδιζε 500 ευρώ.

Μάλιστα, οι ύποπτοι, όπως τους χαρακτηρίζει το δημοσίευμα, διοργάνωσαν, φέτος, διήμερο σεμινάριο στο Νέο Δελχί, με στόχο να προσελκύσουν επενδυτές.

«Η εταιρεία διαθέτει κανάλι στο YouTube, μέσω του οποίου οι εκπρόσωποί της παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να συνεργαστούν οι ενδιαφερόμενοι μαζί τους, ώστε να αποκομίσουν κέρδος. Εξετάζουμε όλα τα βίντεο που βρίσκονται στο διαδίκτυο, τα οποία και θα συμπεριλάβουμε στην αναφορά που ετοιμάζουμε», σημειώνει ο αστυνομικός του οποίου δηλώσεις φιλοξενούνται στο δημοσίευμα.

Οι ινδικές Αρχές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκφράζουν ανησυχίες για το εάν η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει, προς ίδιον όφελος, τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών των επενδυτών, ενώ τις έρευνες συνδράμει και η τοπική υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Δικηγόρος Νίκου Κοκλώνη: «Δεν έχουμε καμία σχέση με… πυραμίδες»

Στην κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης με επενδυτικά σχήματα τύπου «πυραμίδας» (Ponzi) προχωρά η δικηγόρος του επιχειρηματία Νίκου Κοκλώνη.

Στην κατηγορηματική διάψευση οποιασδήποτε σχέσης με επενδυτικά σχήματα τύπου «πυραμίδας» (Ponzi) προχωρά, μέσω αποκλειστικών δηλώσεών της στο mononews.gr, η δικηγόρος του επιχειρηματία Νίκου Κοκλώνη, Καλυψώ Κοντογιάννη, μετά τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στον ινδικό και τον ελληνικό Τύπο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο mononews.gr η δικηγόρος Αθηνών Καλυψώ Κοντογιάννη, τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, Νίκος Κοκλώνης, είναι εμβρόντητοι από τα όσα δημοσιεύθηκαν, τα οποία χαρακτηρίζει άτοπα και άκαιρα.

Αναφερόμενη στο δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times of India» που συνδέει δύο Έλληνες με τη σύσταση Ponzi scheme στην Ινδία, η κ. Κοντογιάννη υποστηρίζει ότι η εταιρεία η οποία αναφέρεται, και συγκεκριμένα η Drego Consultants Pvt Ltd, δεν έχει σχέση με την εταιρεία Drego Consultants Private Limited στην οποία συμμετέχει τόσο η ίδια όσο και ο εντολέας της, καθώς η τελευταία συστάθηκε το 2000 και όχι το το 2018 όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρεία Global Inter Gold και την υποτιθέμενη επενδυτική της δραστηριότητα.

Η εταιρεία Drego Consultants Private Limited δραστηριοποιείται εδώ και 19 χρόνια στην Ινδία ως εταιρεία consultancy, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες, τονίζει η κ. Κοντογιάννη. Και διευκρινίζει ότι η ίδια και ο κ. Κοκλώνης συμμετέχουν στην εταιρεία τόσο ως επενδυτές όσο και στο διοικητικό της συμβούλιο.

«Λόγω της μεγάλης εμπειρίας του εντολέα μου κ. Νίκου Κοκλώνη από τον ταξιδιωτικό κλάδο, η εταιρεία δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στους τομείς του hotel management και της ίδρυσης και ανάπτυξης τουριστικών γραφείων», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει άδεια παροχής επενδυτικών συμβουλών και δεν παρέχει κανενός είδους επενδυτική υπηρεσία.

Επιπλέον, όπως διευκρινίζει, μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστοποιηθεί καμία καταγγελία εναντίον είτε της ιδίας είτε του κ. Κοκλώνη.

«Η ομάδα των δικηγόρων μας προσπαθεί να διαλευκάνει πώς προέκυψαν όλα αυτά», τονίζει η κ. Κοντογιάννη, η οποία ενημερώθηκε για το δημοσίευμα της ινδικής εφημερίδας σήμερα.

Σε ερώτηση του mononews.gr για τη σύνδεση του δημοσιεύματος με τα ονόματα της ιδίας και του εντολέα της, δεδομένου ότι στο δημοσίευμα τα ονόματα που δίδονται είναι άλλα, η ίδια δηλώνει άγνοια.

«Είναι γεγονός ότι ο κ. Νίκος Κοκλώνης έχει γίνει πολλές φορές στόχος χωρίς να υπάρχει πραγματικός λόγος», τονίζει.

Πηγή: Capital.gr

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης