Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Εξάρχεια: Επέμβαση σε δύο καταλήψεις – Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις (vid)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν ντου λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα

Άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν σε δύο κτήρια τα οποία βρίσκονταν υπό κατάληψη, στην οδό Τζαβέλλα 21 και 25. Περίπου 80 άτομα έχουν προσαχθεί και οδηγούνται στο Τμήμα Αλλοδαπών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και πρόσφυγες.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με την Αστυνομία να αναζητά στοιχεία για κύκλωμα το οποίο φέρεται να υποσχόταν ότι μπορεί να βοηθήσει τους μετανάστες να μείνουν στο κέντρο της Αθήνας χωρίς να τους βρει η Αστυνομία.

Αυτή την ώρα γίνεται νέα επιχείρηση σε ένα τρίτο κτήριο της περιοχής, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολωμού. Σε αυτό εντοπίστηκε ποσότητα χασίς και έγιναν τρεις συλλήψεις. Στην επιχείρηση αυτή συμμετέχουν αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το ένα από τα δύο κτήρια, τελούσε υπό κατάληψη από τις 15 Μαΐου 2018 και τα μέλη των αναρχικών συλλογικοτήτων του είχαν δώσει την ονομασία «Νέα Βαβυλώνα».

Ο ιδιοκτήτης μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό και ανέφερε πως είχε κάνει προσφυγή στη Δικαιοσύνη, καθώς οι καταληψίες αρνούνταν πεισματικά να εγκαταλείψουν το κτήριο.

«Είναι ένα από τα 60 κτήρια που βρίσκονται υπό κατάληψη στην περιοχή. Αν δεν μείνει η Αστυνομία εκεί θα ξαναγίνει αμέσως κατάληψη. Εμείς θέλουμε να πάρουμε πίσω τα Εξάρχεια», τόνισε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας απόψε
Με σύνθημα «Τα Εξάρχεια ανήκουν σε εμάς και τα παιδιά μας» κάτοικοι της περιοχής έχουν προγραμματίσει για τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (11/04) συγκέντρωση προκειμένου να διαμαρτηθούν για την κατάσταση βίας και ανομίας που επικρατεί.

Όπως αναφέρουν στο κάλεσμά τους, κάτοικοι και επιχειρηματίες της περιοχής οδηγούνται σε μαζική αντίδραση για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια για την εγκληματικότητα και τη διακίνηση ναρκωτικών στην υποβαθμισμένη γειτονιά και καταγγέλλουν την «σκανδαλώδη αδιαφορία της πολιτείας» για την «αφόρητη καθημερινότητά» τους.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Θεμιστοκλέους.