Συλλήψεις στο Ηράκλειο για όπλα και «σκληρά» ναρκωτικά

Συνελήφθησαν την Τετάρτη (10/4) δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, στο Ηράκλειο ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και επιχείρησης της αστυνομίας.

Πρόκειται για έναν 49χρονο αλλοδαπό και έναν 51χρονο Έλληνα, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε έρευνα των αστυνομικών και στην κατοχή του 49χρονου βρέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα. Στο σπίτι όπου διέμενε και σε υπαίθριους χώρους γύρω από αυτό, οι αστυνομικοί εντόπισαν 4 αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά 1 κιλό και 244 γραμμάρια ηρωίνης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και συσκευασίες για τη φύλαξη ναρκωτικών ουσιών, το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και δύο κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκε επίσης το Ι.Χ. αυτοκίνητο του 49χρονου, ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του 51χρονου όπου βρέθηκαν: δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με συνολικά 7,6 γραμμάρια ηρωίνης, ναρκωτικά δισκία χωρίς την απαραίτητη από τον νόμο ιατρική συνταγή, περίστροφο, φυσίγγια, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και το χρηματικό ποσό των 480 ευρώ, ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο άνδρες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, ένας Έλληνας 55 ετών συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης (10/4) για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, μετά από επιχείρηση των αστυνομικών αρχών σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου.

Στο σπίτι όπου διέμενε και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν ένα πολεμικό όπλο τύπου Καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, τέσσερις γεμιστήρες, 192 φυσίγγια και τέσσερα λιπαντικά σπρέι για καθαρισμό όπλου. Ο 55χρονος θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Πηγή