Δυο Πακιστανοί απήγαγαν και έδεσαν με αλυσίδες ομοεθνείς τους ζητώντας χρήματα

Δύο άντρες από το Πακιστάν, ηλικίας 21 και 52 ετών, συνελήφθησαν στο Παγκράτι από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης. Λίγο νωρίτερα, είχαν προσπαθήσει να διαφύγουν τρέχοντας από πολυκατοικία στην ίδια περιοχή.

Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής διαπιστώθηκε ότι οι δύο άντρες, μαζί με δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, στις 18 Φεβρουαρίου προσέγγισαν στην πλατεία Ομονοίας τρεις ομοεθνείς τους και με το πρόσχημα της διευκόλυνσης εξόδου από τη χώρα, τους οδήγησαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Στη συνέχεια, με την απειλή όπλων και μαχαιριών τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν με αλυσίδες, ζητώντας τους χρήματα για να τους απελευθερώσουν.

Στις 29 Φεβρουαρίου, ένας εκ των απαχθέντων κατάφερε να διαφύγει και αποκαλύφθηκε η εγκληματική δράση των συλληφθέντων.

Όπως ακολούθως προέκυψε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που προσέγγιζε πρόσφυγες ή μετανάστες σε σημεία συγκέντρωσης τους στην Αθήνα και υποσχόμενοι την γρήγορη και ασφαλή μετάβασή τους σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, τους οδηγούσαν σε διαμέρισμα στο Παγκράτι. Εκεί, τους κρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντας τους ίδιους και τους συγγενείς τους να τους καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ για την απελευθέρωση τους.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αλυσίδες, λουκέτα και μία χαρτοταινία, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για τη δέσμευση των απαχθέντων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων.