Στα χέρια Γαβρόγλου επένδυση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ και 150 θέσεις εργασίας

Στο γραφείο του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου περιμένει από τις αρχές Μαρτίου ο φάκελος του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και του Aegean College για το κτήριο στο κέντρο της Λάρισας μετά την τρίτη διαδοχική θετική διατύπωση γνώμης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

Παρόλα αυτά ο υπουργός Παιδείας κινείται παρελκυστικά, με κίνδυνο να ακυρωθεί η επένδυση, εξαιτίας πιέσεων από συγκεκριμένο επιχειρηματικό κέντρο όπως αποδεικνύουν συγκεκριμένα έγγραφα και παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες έχουν αρθεί με συντριπτικές αποφάσεις αρμόδιων υπηρεσιών και συμβουλίων τα τελευταία εμπόδια που είχαν προβάλλει τεχνηέντως τα κέντρα που αντιμάχονται την επένδυση.

Κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνουν ότι δεν συντρέχουν λόγοι καθυστερήσεων που κινδυνεύουν πλέον να τινάξουν στον αέρα μια σημαντική επένδυση για τη Θεσσαλία και ότι πολύ σύντομα θα πέσουν οι τυπικές υπογραφές που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης.

Όπως αναφέρουν τοπικές πηγές, η επένδυση του Εκπαιδευτικού Ομίλου «ΟΜΗΡΟΣ» σε ένα υπερσύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο κτήριο στο κέντρο της Λάρισας, έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με την επίσημη αδειοδότηση αναμένεται να δημιουργηθούν περισσότερες από 150 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Μάλιστα θεωρείται ότι η επένδυση θα ανοίξει αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρη τη Θεσσαλία, αφού τοποθετούνται οι βάσεις προκειμένου η ευρύτερη περιοχή να εξελιχθεί σε έναν σύγχρονο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό κόμβο που θα προσελκύσει σπουδαστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Πηγή