Παρίσταναν ότι πουλάνε φρούτα και χαλιά και «άδειαζαν» σπίτια στα βόρεια προάστια

Οι συλληφθέντες είχαν χτυπήσει σε οικίες στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή.

Συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ πέντε άνδρες που διέπρατταν κλοπές σε σπίτια στα βόρεια προάστια και η σπείρα εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς.

Ένα βήμα πριν διαπράξουν άλλη μια κλοπή, με το πρόσχημα παράδοσης χαλιών, σε οικία στο Μαρούσι, οι δράστες, ηλικίας από 24 έως 47 ετών, συνελήφθησαν στην ίδια περιοχή από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της σπείρας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2018. Οι κατηγορούμενοι πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπου με το πρόσχημα της πώλησης ή παράδοσης εμπορευμάτων, όπως χαλιά ή φρούτα, έπειθαν ενοίκους οικιών να τους επιτρέψουν την είσοδο.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας απασχολούσαν τους ενοίκους, ενώ οι συνεργοί τους ερευνούσαν τους χώρους των οικιών και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα τιμαλφή. Παράλληλα, άλλοι δράστες παρέμεναν έξω από τις οικίες ως «τσιλιαδόροι», για να τους ενημερώσουν έγκαιρα σε περίπτωση που ερχόταν κάποιος.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών, από οικίες στο Χαλάνδρι, την Κηφισιά, τα Βριλήσσια και την Αγία Παρασκευή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Δείτε επίσης:

Αχαΐα: Οικογένεια «έγδυνε» ξενοδοχεία και εξοχικά

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η «μαφία των λαϊκών αγορών»: Εκβιασμοί, απειλές και λεία 3 εκατ. ευρώ


Πηγή