Υπόθεση Γιακουμάκη: Στο εδώλιο οι εννέα Κρητικοί

Αρχίζει σήμερα Δευτέρα (08/04) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων η δίκη των εννέα Κρητικών για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίκη για το bullying που φέρεται να βίωνε ο νεαρός φοιτητής επρόκειτο να ξεκινήσει στην αρχή Φεβρουαρίου, ωστόσο η έδρα ανέβαλε τη δίκη.

Η αναβολή είχε δοθεί διότι πολλοί από τους μάρτυρες του κατηγορητηρίου που θα έδιναν «φως» στην υπόθεση, δεν είχαν παρευρεθεί στο ακροατήριο. Να σημειωθεί μάλιστα πως κατηγορούμενοι για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι εννέα Κρητικοί.

Όλοι τους βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα, ενώ να τονιστεί πως η εν λόγω δίκη δε σχετίζεται με την ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του αείμνηστου Γιακουμάκη.

«Η αλήθεια είναι ότι η οικογένεια υποφέρει κάθε φορά που ανεβαίνει στην περιοχή μας (σ.σ. στα Ιωάννινα), καθώς έχει κάθε λόγο να μην επιθυμεί την παρουσία της εδώ. Η οικογένεια υποφέρει για ευνόητους λόγους», είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV τον περασμένο Φεβρουάριο ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας.

Μάλιστα, όπως είχε αναφέρει τότε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, η οικογένεια έκλαιγε συνεχώς με αναφιλητά μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου:

«Ο Βαγγέλης ήταν ένα χαρούμενο παιδί, ένας ολοζώντανος άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε κανένα λόγο να αφαιρέσει τη ζωή του», επισήμανε τότε ο Δημήτρης Μπούκας, επαναλαμβάνοντας την – ήδη γνωστή από καιρό – πεποίθηση της οικογένειας ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε.

Πηγή