Καιρός: Αυτές οι περιοχές «βούλιαξαν» από τις καταρρακτώδεις βροχές το Σάββατο (06/04)

Μετά από ένα μικρό… διάλειμμα, ο καιρός χαλάει ξανά

Το πυκνό δικτύο μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr βοήθησε στην αποτίμηση ακόμη μιας ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 τη χώρα μας.

Μεγάλα ύψη βροχής καταγράψαμε στη Νότια Ελλάδα και ιδιαίτερα στο Νότιο Αιγαίο όπου καταγράφηκαν υλικές ζημιές από πλημμυρικά επεισόδια.

Ο παρακάτω χάρτης απεικονίζει την κατανομή του ύψους βροχής που κατέγραψαν 340 μετεωρολογικοί σταθμοί του ΕΑΑ/meteo.gr και επισημαίνονται τα μεγαλύτερα ύψη σε Κρήτη, Ρόδο, Ικαρία και Νάξο.

Από το βράδυ της Κυριακής (07/04) ένα νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Η νέα επιδείνωση του καιρού θα προκαλέσει βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.

Τη Δευτέρα (08/04) βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να εντοπίζονται στη νότια ηπειρωτική χώρα έως το μεσημέρι και στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο στη συνέχεια.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα παρουσιάσουν νέα ενίσχυση και θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Πηγή