Καβάλα: Πήγαν να ληστέψουν με… «κουμπούρι» του ΄21!

Με μια ρέπλικα όπλου, του 19ου αιώνα (!!!), παρόμοια με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, προσπάθησαν να ληστέψουν το κατάστημα στην οδό Τενέδου οι δύο δράστες, ηλικίας 35 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν  τις βραδινές ώρες της 5/6 Απριλίου 2019, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα στην οδό Τενέδου στην Καβάλα, όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, απαίτησαν από τον 62χρονο ιδιοκτήτη, τις εισπράξεις του καταστήματος, πλην όμως αυτός αντέδρασε και οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, διαφεύγοντας χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπου του περιστατικού.

Στο σημείο εντοπισμού τους, βρέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα) και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία οι δράστες είχαν απορρίψει μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας, χρησιμοποίησαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει το μεσημέρι της Παρασκευής (5-4), από την πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνολικά κατασχέθηκαν 1 όπλο (ρέπλικα), 1 ζευγάρι γάντια και 1 περιλαίμιο.

Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.