Δολοφονία Μακρή: Ο πληρωμένος εκτελεστής επέστρεψε για να σκοτώσει ξανά

Ποια σενάρια εξετάζουν οι Αρχές μετά τη σύλληψη του εκτελεστή

Βέβαιοι ότι ο αδίστακτος Βούλγαρος επέστρεψε στην Ελλάδα για να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου, είναι οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τη Real.

Ευτυχώς όμως, η δική του σιγουριά αλλά και η μεθοδική δουλειά των αξιωματικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών πρόλαβαν τις εξελίξεις και ο σκληρός εκτελεστής βρέθηκε με χειροπέδες.

Ο 30χρονος εκτελεστής έφτασε στη Γλυφάδα νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης οδικώς από τη Βουλγαρία με ένα πολυτελές αυτοκίνητο.

Πήγε κατευθείαν στο ίδιο ξενοδοχείο όπου διανυκτέρευσε την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή, νοίκιασε αυτοκίνητο από την ίδια εταιρεία από την οποία είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε μαζί με τον αδερφό του για τη δολοφονία του επιχειρηματία και στη συνέχεια αγόρασε ένα παντελόνι και ένα μπουφάν. Ακριβώς όπως είχε κάνει και την ημέρα της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή.

Βάσει αυτών των δεδομένων, οι αστυνομικοί δηλώνουν βέβαιοι ότι ήταν έτοιμος να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Δεν πρόλαβε όμως.

Ο εντολέας

Ποιο «πλούσιο» παρελθόν όμως είχε στον Καναδά, όπου είχε μεταναστεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα; Είχε κατηγορηθεί αρκετές φορές για παράνομη οπλοφορία, επιθέσεις και κατοχή πλαστών εγγράφων με αποτέλεσμα να απελαθεί από τη χώρα.

Από τότε μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2018, όταν δολοφόνησε τον Γιάννη Μακρή, δεν είχε άλλη ποινική εμπλοκή σε καμία χώρα.

Οι Έλληνες αστυνομικοί εκτιμούν ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα αποφάσισε να περάσει το όριο και να και να γίνει πληρωμένος δολοφόνος, γι΄αυτό και δεν έδινε κανένα δικαίωμα στις διωκτικές Αρχές.

Τώρα μένει να ανακαλύψουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τον εντολέα του 30χρονου Βούλγαρου. Τον άνθρωπο δηλαδή που ήθελε νεκρό τον Γιάννη Μακρή.

Συγκλονισμένη η σύζυγός του

Εμφανώς ταραγμένη η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, μόλις έμαθε την είδηση για τη σύλληψη του δολοφόνου δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Αισθάνομαι χάλια. Πώς να αισθάνομαι… Δεν θέλω να σας πω τίποτα παραπάνω. Χαίρομαι πάρα πολύ που τον έπιασαν. Εύχομαι το χειρότερο γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Η ασφάλεια κάνει τη δουλειά της και εύχομαι να πάνε όπως πρέπει τα πράγματα».

Πηγή