Μάχες σώμα με σώμα αστυνομικών με πρόσφυγες στα Διαβατά – Κάνουν “ασπίδες” μικρά παιδιά – Βίντεο ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Νέα ένταση ξέσπασε πριν από λίγο στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Πρόσφυγες μάζεψαν τα πράγματα τους και επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να φύγουν από το σημείο με κατεύθυνση την Ειδομένη. Της προσπάθειας εξόδου ηγήθηκε ένας Αλγερινός σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην έφοδο των προσφύγων τα ΜΑΤ, σύμφωνα με το voria.gr, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν. Μετά την αποτυχία της εξόδου, οι πρόσφυγες κατευθύνθηκαν στην αντίθετη κατεύθυνση βάζοντας φωτιά σε ξερά χόρτα. Η ατμόσφαιρα στο σημείο είναι αποπνικτική.

Σημειώνεται ότι πρόσφυγες από τη δομή των Διαβατών με τσάντες στους ώμους βγήκαν από το camp και ενώθηκαν με το συγκεντρωμένο πλήθος. Ο αριθμός τους έχει φτάσει πλέον τους 2.000 περίπου.

Ένας εκ των προσφύγων έχει ανοίξει πανό που έχει την ελληνική σημαία και γράφει «Βοηθήστε μας. Σας αγαπάμε» ενώ αλλοι φωνάζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά «ανοίξτε τα σύνορα».

Έβαλαν ασπίδα μικρό παιδί για να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ

Σοκαριστικές εικόνες κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Διαβατά.Συγκεκριμένα, ένας πρόσφυγας δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ένα μικρό κοριτσάκι που κρατούσε στα χέρια του, ως ασπίδα για να συγκρουστεί με τους άνδρες των ΜΑΤ και να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό.

Και παρότι είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί- στα επεισόδια στην Ειδομένη και τότε μάλιστα επρόκειτο για βρέφη- δεν παύει να αποτελεί μία εικόνα που σοκάρει.

Δείτε τα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ: