Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας για κλοπές στην Θεσσαλονίκη

Η άμεση κινητοποίηση και οι επισταμένες αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Α.Τ. Ωραιοκάστρου, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων τα οποία διέρρηξαν γραφεία Συλλόγου στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 31, 41 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών τετελεσμένες και σε απόπειρα, διακεκριμένες φθορές, αντίσταση, απείθεια και πλαστογραφία. Επιπλέον σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου ημεδαπού συνεργού τους, για απλή συνέργεια σε διακεκριμένες κλοπές.

Ειδικότερα, οι τρεις συλληφθέντες, μαζί με συνεργό τους, πρώτες πρωινές ώρες χθες 28-03-2019, διέρρηξαν γραφεία Συλλόγου στην περιοχή της Καλαμαριάς χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του και διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε έπειτα απο καταδίωξη στην περιοχή της Νικόπολης, με αποτέλεσμα την σύλληψη των τριών δραστών, οι οποίοι προέβαλαν σθεναρή αντίσταση.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, η γνησιότητα του οποίου ερευνάται, εντοπίσθηκαν πλαστές και κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, διαρρηκτικά εργαλεία, φορητοί ασύρματοι επικοινωνίας, ένα κινητό τηλέφωνο και αρτοσκευάσματα, τα οποία αφαίρεσαν σε προσγενέστερο χρόνο από επιχείρηση στην περιοχή της Κατερίνης.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι την προηγούμενη ημέρα 27-03-2019 οι δράστες αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο από την περιοχή της Κατερίνης, το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διάρρηξη της προαναφερόμενης επιχείρησης αρτοσκευασμάτων.

Επίσης, στις αρχές του τρέχοντος μηνός, ο 41χρονος με τον 50χρονο, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο του 41χρονου (μη συλληφθέντα) συνεργού τους, διέρρηξαν Δημόσια Υπηρεσία στην ανατολική Θεσσαλονίκη και επιχείρησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο βρίσκοταν στο εσωτερικό της.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε έτερες περιπτώσεις κλοπών.