Στο «στόχαστρο» της Δικαιοσύνης κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας Ελλάδος

Νέα υπόθεση «θαλασσοδανείων», αυτή τη φορά, με κεντρικό πρωταγωνιστή, πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος του Γιάννη Στουρνάρα, βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης που προχώρησε ήδη σε κακουργηματικές ποινικές διώξεις.

Κατηγορούμενος είναι προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας ο οποίος φέρεται ως στενός συνεργάτης του Γιάννη Στουρνάρα.

Σε βάρος του φέρεται να ασκήθηκε από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τρία δάνεια που φέρεται να έλαβε, με προνομιακούς όρους, τα οποία ανέρχονται, μαζί με τους τόκους, περίπου στο ποσό των 800.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, απλής συνέργειας σε απιστία και ηθικής αυτουργίας από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα τα οποία αποδίδονται τόσο στο συγκεκριμένο υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος όσο και στους συναδέλφους του που ενέκριναν τις επίμαχες δανειοδοτήσεις.

Δάνεια χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις

Τα δάνεια τα οποία δόθηκαν το 2007 στο επιτελικό τραπεζικό στέλεχος σύμφωνα με την κατηγορία, εγκρίθηκαν χωρίς επαρκείς διασφαλίσεις και με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους ενώ μέχρι στιγμής φαίνονται να μην εξυπηρετούνται.  Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα δάνειο 590.583, ένα 119.053 και ένα 92.450 ευρώ, χωρίς να αποπληρώνεται  κανένα εξ αυτών.

Συνεχείς παρατάσεις και μη αποπληρωμή των δανείων

Το τραπεζικό στέλεχος κατηγορείται ότι με συνεχείς καταχρηστικές παρατάσεις από το 2007 μέχρι και σήμερα πέτυχε να μην καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στη τράπεζα. Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή Διαφθοράς ο οποίος θα καλέσει σε απολογίες όλους τους εμπλεκόμενους.

ΠΗΓΗ