Εργαστήριο πλαστών εγγράφων εντοπίστηκε στα Καμίνια – Συνελήφθη ένας 48χρονος από το Μπαγκλαντές

Ένα εργαστήριο κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων εντοπίστηκε στα Καμίνια από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 48χρονος από το Μπαγκλαντές και σε βάρος του, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας, της πλαστογραφίας πιστοποιητικών, καθώς και για παράβαση του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και ειδικότερα για διευκόλυνση εισόδου-εξόδου στο ελληνικό έδαφος και κατοχή εγγράφων άλλων προσώπων.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφορίας σχετικά με τη λειτουργία εργαστηρίου πλαστογράφησης διαφόρων εγγράφων και πιστοποιητικών στα Καμίνια, εντοπίστηκε ο 48χρονος σε σπίτι, στο οποίο είχε εγκαταστήσει το εργαστήριο.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς κατάρτιζε πιστοποιητικά και παντός είδους έγγραφα, τα οποία διέθετε στους ενδιαφερομένους, έναντι χρηματικού ποσού ύψους 1.000-2.500 ευρώ, προκειμένου αυτοί να προσπαθήσουν την παράνομη νομιμοποίηση τους στη Χώρα μας ή την παράνομη προώθηση τους σε έτερες Ευρωπαϊκές χώρες.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Εξοπλισμός εργαστηρίου (ηλεκτρονικός υπολογιστής, πολυμηχάνημα, φορητή ψηφιακή μνήμη με ηλεκτρονικό αρχείο διαβατηρίων, αδειών παραμονής, πιστοποιητικών, σφραγίδων κλπ)
  • Διάφορα εργαλεία πλαστογράφησης
  • Διάφορα έγγραφα
  • Τρεις σφραγίδες
  • Τρία κινητά τηλέφωνα

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι ο 48χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.