Κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αντ/γος Κων/νος Τσουβάλας

Με σημερινή Απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.A.), νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επελέγη ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Επίσης, το ΚΥ.Σ.Ε.Α. απένειμε στον Δημήτριο Τσακνάκη το βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Το βιογραφικό του

Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας γεννήθηκε το 1962 στους Ραφταναίους Τζουμέρκων Ιωαννίνων και κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής το 1981. Αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας το 1986.

Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988) και έχει παρακολουθήσει το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999).

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση-Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004-2005.

Υπηρέτησε ως αξιωματικός σε Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης-Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από το 2001 έως το 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως υποδιευθυντής και διευθυντής του Ταμείου.

Από το 2009, που προήχθη στο βαθμό του ταξιάρχου, και εν συνεχεία ως υποστράτηγος, διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.

Το 2012, ως υποστράτηγος, τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ έναν μήνα αργότερα προήχθη στον βαθμό του αντιστρατήγου.

Τον Μάρτιο του 2015 τοποθετήθηκε στη θέση του υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι έγγαμος και πατέρας ενός αγοριού.