Τι κατέθεσε η αρεοπαγίτης που ήταν ο πρώτος στόχος της Greek Mafia

Τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσε όταν έγινε ο πρώτος στόχος των δολοφόνων της αποκαλούμενης Greek Mafia αφηγήθηκε στην κατάθεσή της η αρεοπαγίτης Παρασκευή Καλαϊτζή, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Η κ. Καλαϊτζή αφηγήθηκε επίσης ότι 12 ώρες πριν την απόπειρα σε βάρος της ζωής της είχε ενημερωθεί από την Αστυνομία για παύση της συνοδείας της.

«Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ταρακουνήθηκε όλο το κτίριο. Επικράτησε πανικός, τα τζάμια είχαν σπάσει, τα κουφώματα είχαν στραβώσει, τα πάντα είχαν φύγει από την θέση τους, η εξώπορτα είχε στραβώσει και δεν μπορούσα να την ανοίξω για να βγούμε από το διαμέρισμα», είπε στην κατάθεσή της, η οποία έγινε στις 12 Φεβρουαρίου.

Το πρώτο σχέδιο δολοφονίας της τότε Προέδρου Εφετών περιλάμβανε την εκτέλεσή της, και του αστυνομικού συνοδού της, με την χρήση δύο πολεμικών καλάσνικοφ και τριών πιστολιών.

Το σχέδιο δεν τελεσφόρησε καθότι ο Ε.Ζ. συνελήφθη στις 5 Νοεμβρίου 2012. Οι εντολείς της δολοφονίας της ενεργοποίησαν άμεσα εναλλακτικό σχέδιο, που προέβλεπε τοποθέτηση βόμβας μεγάλης ισχύος από μεικτή ομάδα κρούσης που θα αποτελούνταν από ποινικούς και αντιεξουσιαστές.

Οι επίδοξοι δολοφόνοι είχαν εντολή κινηματογράφησης της τοποθέτησης και έκρηξης.

Η βόμβα εξερράγη στις 22 Νοεμβρίου 2012. Η σημερινή Αρεοπαγίτης γλίτωσε από καθαρή τύχη γιατί βρισκόταν στο «σωστό» σημείο του διαμερίσματος, ενώ το ωστικό κύμα προκάλεσε την κατάρρευση τοίχων και του πατώματος.

Πηγή: skai.gr

ΠΗΓΗ