Ανήλικος «κυνηγός» χαλκού ρήμαζε κοιμητήρια στις Σέρρες

Συνελήφθησαν όταν «σήκωσαν» εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα αξίας 3.000 ευρώ από την αυλή μιας 50χρονης
«Σαφάρι» σε διάφορες περιοχές των Σερρών είχε εξαπολύσει μια τριμελής ομάδα «κυνηγών» χαλκού και μετάλλων στην οποία συμμετείχε και ένας ανήλικος.

Οι δράστες, που είχαν ρημάξει επιχειρήσεις, σπίτια, ακόμη και τα κοιμητήρια, συνελήφθησαν όταν «σήκωσαν» εργαλεία και μεταλλικά αντικείμενα αξίας 3.000 ευρώ από την αυλή μιας 50χρονης.

Η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε τους άνδρες του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας δίνοντας την περιγραφή του αυτοκινήτου στο οποίο είχαν φορτώσει τα κλοπιμαία οι δράστες και εκείνοι τους εντόπισαν πριν εξαφανιστούν. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι οι δυο Έλληνες ηλικίας 22 και 27 χρόνων και ο ανήλικος συνεργός τους είχαν «χτυπήσει» τον τελευταίο μήνα ένα συνεργείο και πολλά νεκροταφεία από τα μνήματα των οποίων έκλεβαν καντήλια, σταυρούς και θυμιατήρια.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος των τριών συλληφθέντων και τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, μαζί με την 40χρονη μητέρα του ανήλικου την οποία συνέλαβαν για παραμέληση της εποπτείας του.

Άλλοι δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 14 χρόνων, διέρρηξαν το σπίτι ενός 33χρονου στις Σέρρες, από το οποίο έκλεψαν αντικείμενα συνολικής αξίας 150 ευρώ. Όμως,συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας που περιπολούσαν στην περιοχή και τα κλοπιμαία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον 33χρονο.

Οι δυο ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ αναζητούνται οι γονείς τους σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλημμελή εποπτεία τους.

ΠΗΓΗ