Έστειλε πλαστή εντολή σε τράπεζα για να πάρει λεφτά από λογαριασμό τρίτου

13/02/2016 13:18

Δικογραφία για απόπειρα απάτης με υπολογιστή, πλαστογραφίας με χρήση και παραβίασης υπολογιστικών συστημάτων, μέσω διαδικτύου σχηματίστηκε σε βάρος ενός 64χρονου άντρα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιώτη ο οποίος αντιλήφθηκε την ύπαρξη αλληλογραφίας με τραπεζικό ίδρυμα του εξωτερικού, στην οποία ουδέποτε είχε προβεί ο ίδιος.

Ύστερα από επικοινωνία με υπαλλήλους της τράπεζας, διαπίστωσε ότι άγνωστος δράστης είχε εισβάλει στον προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του και είχε αποστείλει πλαστή εντολή στην τράπεζα, προσκείμενου να πετύχει τη μεταφορά 29.700 ευρώ σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ύστερα από αλληλογραφία που πραγματοποιήθηκε με το αρμόδιο τραπεζικό ίδρυμα και τον εμπλεκόμενο πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψε η εμπλοκή ενός 64χρονου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε χθες έρευνα στο σπίτι του 64χρονου όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο σκληροί δίσκοι και ταυτοποιήθηκε η αποστολή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς την τράπεζα του εξωτερικού.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά ευρήματα και αποθηκευτικά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις δέουσες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *