Πιάστηκε ληστής 8,5 χρόνια μετά τη ληστεία στη Σπάρτη

Η ληστεία που είχε σημειωθεί 8,5 χρόνια πριν στο υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στις Καρυές Δ. Σπάρτης, εξιχνιάστηκε.

Για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 62χρονος Έλληνας από περιοχή της Αττικής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του. Η θρασύτατη ληστεία, που είχε συγκλονίσει τις Καρυές, διαλευκάνθηκε ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης προέκυψε ότι ο 62χρονος (περίπου 53 ετών την επίμαχη ημερομηνία), μαζί με άγνωστους συνεργούς του, εισέβαλαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων και τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν τον υπάλληλο του υποκαταστήματος, καθώς και ακόμη δύο άτομα και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.150 ευρώ, καθώς και μεγάλο αριθμό τηλεκαρτών αξίας 412 ευρώ. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και έκτοτε αναζητούνταν από τις Αρχές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης για την ταυτοποίηση των συνεργών του 62χρονου.

Πηγή: lakonikos

ΠΗΓΗ