Πέντε χρόνια κάθειρξη σε ποδοσφαιρικό παράγοντα

Σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και διετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων,

καταδικάστηκαν, για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, τρεις πρώην πρόεδροι της ΕΠΟ οι Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Γκιρτζίκης, καθώς και δύο πρώην μέλη της Ομοσπονδίας οι Γιώργος Σιντόρης από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας και Γιάννης Οικονομίδης. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε την χορήγηση αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της έφεσης.

Σύμφωνα με τη κατηγορία, η ΕΠΟ είχε συνάψει σύμβαση με εταιρεία το 2005, για πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε χιλιάδες ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές. Το έργο ωστόσο παρέμενε ανεκτέλεστο με αποτέλεσμα η σύμβαση να καταγγελθεί το 2013 καθώς όλο αυτό το διάστημα καταβάλλονταν κανονικά το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρείες που είχαν αναλάβει το έργο, ζημιώνοντας τα ταμεία της ΕΠΟ κατά 13 εκατομμύρια ευρώ!

Ο προερχόμενος από την ΕΠΣ Θεσπρωτίας Γιώργος Σιντόρης, διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ για μια τριετία μετά την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι το 2008.
Και οι πέντε καταδικασθέντες άσκησαν έφεση, ενώ σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και των μη ταπεινών αιτιών.

ΠΗΓΗ