Εξαπάτησε ηλικιωμένη προσποιούμενος τον αστυνομικό

Σε μία ακόμη σύλληψη για απόπειρα απάτης σε βάρους ηλικιωμένου προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών. Πρόκειται για έναν 37χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος προσποιούμενος τον αστυνομικό, προσπάθησε να εξαπατήσει μια 73χρονη, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δύο γυναίκες.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί που συνεχίζουν τις έρευνες για τη υπόθεση, εκτιμούν, βάσει των στοιχείων που έχουν, πως πρόκειται για σπείρα, που δρα τόσο στην Πάτρα, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά στην απόπειρα απάτης, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 37χρονος τηλεφώνησε στην 73χρονη και προσποιούμενος τον αστυνομικό τής είπε ότι η κόρη της είχε προκαλέσει τροχαίο δυστύχημα και πως έπρεπε να του δώσουν χρηματικό ποσό, ώστε να μην την συλλάβουν. Μάλιστα, για να γίνει πειστικός, μία από τις δύο γυναίκες που ήταν μαζί του κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος, προσποιείτο την κόρη της 73χρονης και φωνάζοντας της ζητούσε να δώσει τα χρήματα στον 37χρονο.

Τελικά, η 73χρονη πείστηκε και συμφώνησε με τον 37χρονο να συναντηθούν, προκειμένου να του παραδώσει τα χρήματα. Όταν συναντήθηκαν η 73χρονη αντελήφθη πως είχε πέσει θύμα απάτης και αντέδρασε, με αποτέλεσμα ο 37χρονος να φύγει. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σε κοντινή απόσταση εντοπίσθηκε ο 37χρονος και συνελήφθη.

Σχετικά με την μεθοδολογία των δραστών, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τηλεφωνήσουν στο υποψήφια θύματά τους, έχουν φροντίσει να πληροφορηθούν για την οικογενειακή τους κατάσταση και επιλέγουν χρονικά διαστήματα, που εκτιμούν ότι θα είναι μόνοι τους στο σπίτι.

‘Αλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που εξιχνιάζονται στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή, ανάλογες υποθέσεις. Πριν από λίγες ημέρες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 32χρονου υπηκόου Βουλγαρίας για δύο υποθέσεις απάτης και έξι απόπειρες απάτης, στην περιοχή της Ναυπάκτου. Ο 32χρονος, ο οποίος προσποιείτο τον δικηγόρο, τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένους και με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα, επιχειρούσε να αποσπά χρήματα, ώστε όπως ισχυριζόταν, να μην έχουν νομικές συνέπειες.

Για ανάλογες υποθέσεις είχε συλληφθεί πριν από λίγο καιρό στην Πάτρα, ένα ακόμη άτομο και είχαν εξιχνιαστεί 20 περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων.