Διώξεις σε 17 άτομα για τους θανάτους της φωτιάς στο Μάτι

Κατατέθηκαν το πρωί της Τρίτης από δικηγορικό γραφείο των Αθηνών (του Αντωνίου Φούσσα και Συνεγργατών) τέσσερις αγωγές από συγγενείς αντίστοιχων θυμάτων της ολέθριας πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου του 2018 στην Ανατολική Αττική.
Οι αγωγές αυτές στρέφονται κατά 1) Του Ελληνικού Δημοσίου, 2) Της Περιφέρειας Αττικής και 3) Του Δήμου Μαραθώνος ή Ραφήνας, για σοβαρές παραλείψεις των οργάνων τους, συνεπεία των οποίων, πέραν των άλλων, βρήκαν τραγικό θάνατο 100 άνθρωποι
Η εκδίκαση των εν λόγω αγωγών θα γίνει από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, σε δικάσιμο που θα ορισθεί από το Δικαστήριο και θα κλητευθούν όλοι οι διάδικοι. Συνολικά, οι τέσσερις αγωγές απευθύνονται σε 17 πρόσωπα, που εκπροσωπούν τους τρεις φορείς (Δημόσιο, Περιφέρεια και Δήμο Μαραθώνα)
———-.———–
Εν τω μεταξύ, από ποινικής πλευράς ολοκληρώθηκε η Προκαταρκτική Εξέταση και όλη η δικογραφία υπεβλήθη από τους αρμόδιους Εισαγγελείς στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία είχε παραγγείλει την έρευνα. Προ της υποβολής της δικογραφίας στην κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ασκήθηκαν και ποινικές διώξεις για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή (100 θύματα) κ.λ.π. και στη συνέχεια η υπόθεση θα διαβιβασθεί σε αρμόδιο Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών για τη διενέργεια κύριας Ανάκρισης.
———–.———–

Διαβάστε ΕΔΩ όταν το eReportaz αποκάλυπτε την πρώτη σειρά των μηνύσεων 

ΠΗΓΗ