Κάθειρξη 6 ετών, εξαγοράσιμη, σε οικονομικό επιθεωρητή μετά απο 17 χρόνια για μίζες €300.000, ξέπλυμα κι εκβιασμού

Έκλεβαν, εκβίαζαν, ήταν ασύδοτοι διότι γνώριζαν πως θα τιμωρηθούν μετά από δεκαετίες, στην χειρότερη περίπτωση.

Συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών, μετατρέψιμη προς €10 ευρώ την ημέρα, επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε πρώην οικονομικό επιθεωρητή, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι εκβίαζε επιχειρηματίες από τους οποίους ζητούσε «μίζα» προκειμένου να μειώσει ή να διαγράψει πρόστιμα.

Εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο τον έκρινε εκ νέου ένοχο, για εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, πράξεις για τις οποίες του επέβαλε ποινές φυλάκισης, αναγνωρίζοντάς του προηγουμένως δύο ελαφρυντικά (πρότερου έντιμου βίου και μετέπειτα καλής συμπεριφοράς).

Πρωτοδίκως ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών,

με την «ταρίφα» του να κυμαίνεται από 20 έως 150 χιλιάδες ευρώ, ενώ του αποδόθηκε ότι εισέπραξε συνολικά 300 χιλιάδες ευρώ.

Δηλαδή

Μετά από 17 περίπου χρόνια έπεσε στα μαλακά . Αν ήταν καθαρίστρια, η καστανάς σε κάποιο δρόμο, θα την – την έβαζαν φυλακή ΑΜΕΣΩΣ. και η σύζυγός του η οποία απηλλάγη για το ξέπλυμα, λόγω παραγραφής της πράξης.

Όχι μόνο θα πληρώσει 22.000 ( λέμε τώρα, σιγά μην τα πληρώσει και αυτά ),και τέλος, αλλα, αν και η απόφαση είναι τελεσίδικη, κρύβουμε και το όνομα του.

Όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος.

ΠΗΓΗ