Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχηγού της Πυροσβεστικής για το θάνατο του πυρονόμου Δημήτρη Τσαλή (βίντεο, φωτός)

Πρόκειται για τον πρόεδρο των πυροσβεστών στην Κεντρική Μακεδονία Δημήτρη Τσαλή

Ο 46χρονος πυροσβέστης παρελήφθη νεκρός από το σημείο όπου επιχειρούσε με συναδέλφους του σε φωτιά σε εργοστάσιο χημικών. Ήταν πατέρας δύο παιδιών. Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα και δεύτερος πυροσβέστης.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Αρχηγού της Πυροσβεστικής

Ως Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος θα ήθελα να εκφράσω τη βαθειά μου θλίψη και οδύνη για την απρόσμενη απώλεια του αξιόλογου και αγαπητού συναδέλφου Πυρονόμου Τσαλή Δημητρίου που έχασε τη ζωή του σήμερα κατά τη διάρκεια πυροσβεστικής επιχείρησης.

Όλοι εμείς οι πυροσβέστες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τον θυμόμαστε για πάντα ως φωτεινό παράδειγμα υπηρεσιακής προσφοράς και προσήλωσης στο καθήκον.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Πυροσβεστική:
«Σήμερα, τις μεσημεριανές ώρες, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, έχασε τις αισθήσεις του, ο Πυρονόμος Τσαλής Δημήτριος 45 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ ένας ακόμη άνθρωπος, ηλικίας 45 ετών διακομίσθηκε στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με αναπνευστικά προβλήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε παρακείμενο χώρο εργοστασίου με χημικά στο Καλοχώρι της Σίνδου, στη Βιομηχανική Περιοχή. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν οκτώ οχήματα και 16 πυροσβέστες.

pirosvestis_sindos_in2
Ο άτυχος πυρονόμος Δημήτρης Τσαλής, που άφησε εν ώρα καθήκοντος την τελευταία του πνοή
pirosvestis_sindos_in
Ο πυρονόμος Δημήτρης Τσαλής
0103fotia-kaloxori3
0103fotia-kaloxori2
0103fotia-kaloxori1
0103fotia-kaloxori