Χαριστέας: Έχω πέσει θύμα bullying και δεν ντρέπομαι να το πω

Στην εξομολόγηση ότι και ο ίδιος σε μικρή ηλικία έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, προχώρησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης, Άγγελος Χαριστέας, τονίζοντας ωστόσο πως ο αθλητισμός του έδωσε δύναμη και διέξοδο.

Ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ενόψει του φιλικού αγώνα «Κάνουμε ντρίπλα στον εκφοβισμό», που θα διεξαχθεί στο Παλαί ντε Σπορ, είπε ότι δεν ντρέπεται να πει ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.

«Ο αθλητισμός είναι διέξοδος από τέτοιες καταστάσεις. Δεν ντρέπομαι να το πω. Ο αθλητισμός δίνει διέξοδο σε ένα παιδί, το κάνει πιο δυνατό, αποκτάει αυτοπεποίθηση και μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοια κρούσματα. Είμαι ένα ζωντανό παράδειγμα . Ίσως είμαι ένα παράδειγμα που θα πρέπει να δουν τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και γιατί μας κάνει πιο δυνατούς», ανέφερε ο χρυσός σκόρερ της Εθνικής που σήκωσε το Euro 2004.

Όπως εξήγησε εκείνη την εποχή δεν υπήρχε η λέξη bullying, αλλά υπήρχε ο εκφοβισμός, το “πέσιμο”, η βία και μία από τις διεξόδους του ήταν ο αθλητισμός.

«Δόξα τω Θεώ ακολούθησα αυτό το δρόμο και ξεπέρασα αυτά τα προβλήματα», τόνισε ο Άγγελος Χαριστέας.

Ο βετεράνος επιθετικός μαζί με άλλους συμπαίκτες του από την Εθνικής Ελλάδος 2004, δεν έχουν μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αφότου κρέμασαν τα παπούτσια τους και βοηθούν με κάθε τρόπο όπου μπορούν, συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.

Μία από αυτές θα διεξαχθεί τη Δευτέρα. με τον φιλικό αγώνα μπάσκετ με τίτλο «Κάνουμε ντρίμπλα στον Εκφοβισμό #3» μεταξύ των Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και των Διεθνών Ποδοσφαιριστών – Πρωταθλητών Ευρώπης Legends 2004.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4 Μαρτίου και ώρα 09:30 πμ, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (Παλαί ντε Σπορ), ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή περίπου 5000 μαθητές και συνοδοί από 52 σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

H εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Live Without Bullying για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

ΠΗΓΗ: thestival.gr

ΠΗΓΗ