Σωρεία διώξεων για στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

Σωρεία διώξεων περιμένουν στελέχη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Μετά τον Παν. Λαφαζάνη, που καλείται τη Δευτέρα 25/2 και την Αφοξενίδου Μαρία στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας και μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών που καλείται την Τρίτη, καλούνται την Δευτέρα για απολογία στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών με κατηγορίες που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα για τη δράση τους κατά των πλειστηριασμών οι Απόστολος Μπούρας και Οδυσσέας Χαραλαμπόπουλος, μέλη του κινήματος.

Το περιβόητο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» καλεί πλέον καθημερινώς στελέχη στην ΓΑΔΑ.

Οι Απ. Μπούρας και Οδ. Χαραλαμπόπουλος, αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών καλούνται στην ΓΑΔΑ τη Δευτέρα 25/2, για «εξηγήσεις» σε κατηγορίες που αφορούν τον μισό Ποινικό Κώδικα.

Η Λαϊκή Ενοτητα σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Η επιχείρηση τρομοκράτησης του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών, με την νέα κλήση σε απολογία προς τον επικεφαλής της ΛΑΕ, Παν. Λαφαζάνη, δεν θα περάσει

Η κυβέρνηση, για μια ακόμη φορά, ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και προσπάθειας καταστολής της αντίστασης του Κινήματος Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και των πολιτικών δυνάμεων που συμμετέχουν, μέσω της Αστυνομίας, έστειλε νέα κλήση σε απολογία (την πέμπτη κατά σειρά) προς τον Γραμματέα του Π.Σ. της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Τον κάλεσε να προσέλθει την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο περιβόητο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις πράξεις του, στα γεγονότα της 29ης Νοεμβρίου 2017, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών (όταν τα ΜΑΤ χτύπησαν ανελέητα τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς και έριξαν χημικά σε κλειστό χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές).

Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος είναι η τρομοκράτηση και η αναστολή της ανάπτυξης του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών και της δράσης, που αναπτύσσει η Λαϊκή Ενότητα.

Δεν θα τους περάσει.

Καλούμε όλους τους αγωνιστές και τους δημοκράτες πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τη Γενική Ασφάλεια (ΓΑΔΑ), Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, τέρμα Αμπελοκήπων.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Δεν μας φοβίζουν.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση, να σταματήσουν τώρα οι διώξεις εναντίον του Π. Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών.

Δηλώσεις Λαφαζάνη

Ο Παν. Λαφαζάνης όταν έλαβε γνώση του εγγράφου της Ασφάλειας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Έχουμε ενώπιον μας όχι απλώς μια αντιδημοκρατική κυβέρνηση αλλά ένα καθεστώς πολιτικής ανωμαλίας και Λατινοαμερικάνικης καθεστωτικής μπανανίας, που χρησιμοποιεί μεθόδους οι οποίες παραπέμπουν στο σκοτεινό μετεμφυλιακό παρελθόν της χώρας.

Την ώρα που δίνουν δάνεια στους δικούς τους και υπογράφουν συμφωνίες ντροπής με τις τράπεζες, αφήνοντας αδιακρίτως απροστάτευτα τα σπίτια πρώτα απ’ όλα του φτωχού κόσμου, την ίδια ώρα στέλνουν κλήσεις σε όσους αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή για να προασπίσουν τις λαϊκές περιουσίες.

Οι πολιτικές διώξεις στο πρόσωπο μου για τους αγώνες κατά των πλειστηριασμών, τέσσερις τον αριθμό και από fund με έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας (!), δεν αποσκοπούν μόνο στο να τρομοκρατήσουν και να προλάβουν το κύμα των λαϊκών αντιδράσεων μπροστά στο επερχόμενο τσουνάμι πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και μπροστά στην επερχόμενη τέταρτη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών.

Οι διώξεις στο πρόσωπο μου είναι πρωτοφανείς στα χρονικά, μόνο σε μαύρα καθεστώτα τύπου Τουρκίας διώκονται αυθαίρετα επικεφαλής δημοκρατικών κομμάτων και συνιστούν σε προεκλογική περίοδο ανοικτή πράξη ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ και νόθευσης της δημοκρατικής πορείας προς τις εκλογές.

Επισκέφτηκα πρόσφατα της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου και της έθεσα τα παραπάνω κρίσιμα για τη Δημοκρατία θέματα μαζί και την τρίχρονη καθυστέρηση στην εξέταση της τεκμηριωμένης μήνυσης της ΛΑ.Ε για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Ζήτησα αμέσως οι εκκρεμούσες υποθέσεις σε βάρος μου, εφ’ όσον δεν μπαίνουν στο αρχείο, να πάνε εδώ και τώρα για να ξεκαθαριστούν στο ακροατήριο.

Δεν είναι δυνατόν, όμως, να πάμε σε εκλογές και μένα να με τρέχουν στην ΓΑΔΑ, πολιτικά και ποινικά όμηρο, με κατηγορίες που δεν έχει και ο χειρότερος ποινικά κατηγορούμενος σε αυτήν την χώρα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στους θεούς και δαίμονες των κατεστημένων που νομίζουν ότι μπορεί να μας φιμώσουν».

ΠΗΓΗ