Συνελήφθη οδηγός φορτηγού για επέμβαση στον ταχογράφο του οχήματος

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθη μεσημβρινές ώρες της 19-2-2019 στην περιοχή του Ρέντη, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), ένας 32χρονος αλλοδαπός οδηγός φορτηγού οχήματος, ιδιοκτησίας εταιρείας με έδρα την αλλοδαπή, για σκόπιμη επέμβαση στη συσκευή καταγραφής ταχύτητας (ταχογράφο).

Ειδικότερα από την εξέταση των φύλλων καταγραφής ταχύτητας και της συσκευής του ταχογράφου διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω οδηγός είχε τοποθετήσει πρόσθετη ηλεκτρονική συνδεσμολογία, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται η δραστηριότητά του (ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, ταχύτητα οχήματος, χιλιόμετρα κ.λπ.), καθώς επίσης να απενεργοποιείται τόσο ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού (κόφτης) όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων ( retarder ), καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών του οδικού δικτύου.

Επιπλέον, ο 32χρονος επέδειξε στους αστυνομικούς βεβαίωση καλής λειτουργίας της συσκευής ταχογράφου, προκειμένου να τους εξαπατήσει και να αποφύγει τον έλεγχο και τη βεβαίωση παραβάσεων.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα, κατασχέθηκε η συσκευή ταχογράφου και η συνδεσμολογία επέμβασης, και ακινητοποιήθηκε το όχημα.