Καλλιάνος: Αν ορισμένοι περιμένατε να κάνετε σκι στο Λαύριο, δεν ευθύνομαι εγώ

Στο μάτι της… «Ωκεανίδος» φαίνεται ότι βρέθηκε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, που απάντησε σε όσους θύμωσαν «λόγω του ότι δεν θα θαφτεί όλη η χώρα από το χιόνι».

Ο μετεωρολόγος εξήγησε μέσω Facebook τι συνέβη και τα προγνωστικά μοντέλα μεταβλήθηκαν επί το ηπιότερο, ενώ οι αρχικές προγνώσεις έκαναν λόγο για «ιστορικό χιονιά».

Ο καιρός «χάλασε» απότομα, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι με τις περισσότερες περιοχές να ξυπνούν στα «λευκά», αφού χιόνια έπεσαν μέχρι και στον Λευκό Πύργο!

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ώρες οι προβλέψεις των μετεωρολόγων ήταν κάπως πιο «συγκρατημένες», με τα νεότερα στοιχεία να δείχνουν πως η κακοκαιρία που ονομάστηκε «Ωκεανίς» ενδέχεται να είναι περισσότερο ήπια από όσο «έδειχναν» οι αρχικές προβλέψεις.

«Αν ορισμένοι από εσάς αναμένατε να κάνετε ΣΚΙ στο Λαύριο η να φορέσετε χιονοπέδιλα στο Σούνιο, συγγνώμη αλλά δεν ευθύνομαι εγώ», γράφει σε μια μάλλον οργισμένη ανάρτησή του στο Facebook.

Ο κ. Καλλιάνος αναφέρεται στις τρεις ανακοινώσεις που εξέδωσε, αλλά και στις επιφυλάξεις που διατήρησε από την αρχή, μέχρι τα τελικά στοιχεία.

«Μίλησα για σχεδόν «τυφλή» πρόγνωση εξαιτίας της επιμονής των μοντέλων να διαφωνούν ακόμη και σήμερα. Παρόλα αυτά για άλλη μια φορά σας εξήγησα ότι οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν τα κεντρικά και βόρεια πεδινά και μάλιστα για άλλη μια φορά τόνισα ότι πρόσκαιρη θα χιονίσει μόνο από τα βόρεια προάστια και βορειότερα στην Αττική», πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος κάλεσε όσους διαβάζουν τις προβλέψεις του να διαβάζουν «όλα μου τα κείμενα και όχι μόνο τους τίτλους».

ΠΗΓΗ