Συνελήφθησαν 19 άτομα σε ένα 24ωρο σε επιχειρήσεις στην Θεσσαλονίκη

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται από τις Διευθύνσεις Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλονίκης, στοχευμένοι έλεγχοι, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό , κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν 10 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για παραβάσεις του Νόμου «Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών».
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., πέντε ατόμων ηλικίας 19 έως 53 ετών, έπειτα από μεταξύ τους αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, 30χρονος Αλβανός, εντοπίσθηκε έξω από το σπίτι της 19χρονης συντρόφου του στην περιοχή της Μενεμένης, να επιχειρεί να προμηθεύσει με ηρωίνη τρεις εκ των κατηγορουμένων. Στη θέα των αστυνομικών και προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, προσπάθησε να αποκρύψει τις ναρκωτικές ουσίες εντός του σπιτιού.

Στο πλαίσιο της διενεργηθείσας έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε μικροδέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 46,1 γραμμαρίων και μία  ψηφιακή ζυγαριά ακριβείας.

Επίσης, όπως προέκυψε από την προανάκριση που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, σε βάρος του 30χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε μία απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση.

Παράλληλα, μεταξύ των συλληφθέντων της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης είναι και 42χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και 3 μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.