Σκληρή καταδίκη μητέρας 13 παιδιών που άλλαξε τη χρονιά αποφοίτησης του δημοτικού! – Η περίπτωση της καθαρίστριας του Βόλου επαναλαμβάνεται

Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται  η έφεση της Δ.Κ. που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας.

Η ανωτέρω είχε καταδικασθεί ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Πίσω από αυτή την κατηγορία ωστόσο, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, κρύβεται μια «τραγωδία» ίση ή ίσως και χειρότερη με αυτή της καθαρίστριας από το Βόλο.

Το έγκλημα και «αμάρτημα» της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, ισχυριζόμενη ότι τελείωσε το έτος 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το σωστό.

Η Δ.Κ. έκανε τη συγκεκριμένη πράξη και προσκόμισε το συγκεκριμένο χαρτί προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η ίδια είναι μητέρα δεκατριών (13!) παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

Όπως μπορούμε να γνωρίζουμε, προχώρησε στην πράξη αυτή μόνο και μόνο για να εξασφαλίσει –στο μέτρο του δυνατού- την στοιχειώδη ευπρεπή διαβίωση των 13 παιδιών της.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η ερημοδικία της και η απουσία της από το δικαστήριο του 1ου βαθμού δεν οφείλεται σε στρεψοδικία από την πλευρά της αλλά στο γεγονός ότι ζήτησε αναβολή λόγω του ότι πάσχει από την καρδία της και της έχει τοποθετηθεί «απινιδωτής» προσκομίζοντας μάλιστα ιατρική γνωμάτευση. Όμως το αίτημα της για αναβολή δεν έγινε δεκτό και  δικάστηκε ερήμην.

Πιστεύουμε ότι στον δεύτερο βαθμό η τύχη της γυναίκας θα είναι καλύτερη. Όπως μας πληροφόρησαν την υπόθεση στο εφετείο την έχει αναλάβει γνωστό και έμπειρο δικηγορικό γραφείο της πόλης μας.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ