Συνελήφθη κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα μας.

Συνολικά συνελήφθησαν 21 άτομα, κατά κύριο λόγο Αλβανοί και Έλληνες, σε ταυτόχρονη επιχείρηση σε Αττική, Θεσπρωτία, Κρήτη, Μαγνησία και Ναύπλιο. Από τους συλληφθέντες, οι 13 είναι μέλη της οργάνωσης, 7 αυτόνομοι διακινητές ναρκωτικών, 1 κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και μια γυναίκα συνελήφθη ως συνεργός στη μεταφορά ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και νόμου περί όπλων.

Το κύκλωμα, σύμφωνα με την αστυνομία, εισήγαγε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Αλβανία, ενώ διακινούσε και κοκαΐνη, καθώς και ηρωίνη στην Αττική και σε Βόλο, Άμφισσα, Ναύπλιο, Φθιώτιδα, Κρήτη, Σαντορίνη, Σκιάθο και Μυτιλήνη. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, το κύκλωμα διακίνησε τουλάχιστον 500 κιλά κάνναβη, 6 κιλά κοκαΐνη και 1 κιλό ηρωίνη.

Σε ό,τι αφορά την κάνναβη, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες από την Αλβανία στην Ελλάδα, μέσω των χερσαίων συνόρων, με τη χρήση μουλαριών. Αποθήκευαν την κάνναβη στη Θεσπρωτία, κοντά στα σύνορα και μετά τη μετέφεραν στην Αττική με αυτοκίνητο με τρέιλερ και στη συνέχεια τη διακινούσαν. Με ανάλογο τρόπο γινόταν και η διακίνησης κοκαΐνης και ηρωίνης.

Η τιμή της κάνναβης κυμαινόταν από 600 έως 900 ευρώ το κιλό. Η τιμή της κοκαΐνης (χονδρική) κυμαινόταν από 35 έως 55 ευρώ το γραμμάριο, ανάλογα με τον προορισμό, την ποσότητα και τις σχέσεις των αγοραστών με τα μέλη του πυρήνα του κυκλώματος. Η ηρωίνη χωριζόταν σε δόσεις των 0,3 γραμμαρίων και πωλούνταν γύρω από την Ομόνοια, για 4 ευρώ.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν είκοσι έρευνες σε οικίες και οχήματα, ενώ, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν: 142,5 κιλά κάνναβη και 3,3 κιλά κοκαΐνη, ποσότητες ηρωίνης, 314 χάρτινα αποκόμματα εμποτισμένα με τη ναρκωτική ουσία LSD, 98 ναρκωτικά δισκία, πυροβόλο όπλο πιστόλι και 16.756 ευρώ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης, κατασχέθηκαν επιπλέον 140 κιλά κάνναβης, 650 γραμμάρια κοκαΐνης και 400 γραμμάρια ηρωίνης.

ΠΗΓΗ