Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε οικίες

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε οικίες.

Βραδινές ώρες της 25-1-2016, εντοπίσθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος, από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., δύο (2) υπήκοοι Γεωργίας οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να διαφύγουν, ο ένας δε εξ αυτών απέρριψε στο έδαφος ένα (1) πιστόλι. Άμεσα ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι δύο ανωτέρω υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 36 και 38 ετών, οι οποίοι είναι σεσημασμένοι για κλοπές σε οικίες και καταστήματα, έχοντας εκτίσει πολυετείς ποινές φυλάκισης, το τελευταίο εξάμηνο, μαζί με άλλους τρεις (3) ομοεθνείς τους, ένας εκ των οποίων είναι ήδη κρατούμενος Σωφρονιστικού Καταστήματος, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες και καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Επίσης όπως διαπιστώθηκε το πιστόλι που απέρριψε στο έδαφος ο 38χρονος είναι υπηρεσιακό και είχε κλαπεί από οικία αστυνομικού.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) υποθέσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.