Το πιο σύντομο μπλόκο της ιστορίας! Έκλεισαν τα Τέμπη για λίγα λεπτά

09/02/2019 17:40

Έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης για λίγα λεπτά. Λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι τα τρακτέρ αποχώρησαν. «Οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση» είπαν οι ίδιοι. Κινητοποιήσεις και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία – Πού έχει μπλόκα.
Και το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα απέκλεισαν το μεσημέρι οι αγρότες, που βρίσκονταν στις σήραγγες των Τεμπών με τα αυτοκίνητα να εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλαταμώνα μέσω της παλιάς εθνικής οδού στα Τέμπη.

Νωρίτερα, οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας, έφτασαν με τα τρακτέρ τους στις σήραγγες των Τεμπών και αρχικά έκλεισαν μόνο το ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη. Μετά τις 15:00 το μεσημέρι, έκλεισαν και το άλλο.

Μάλιστα, όπως βλέπετε στις εικόνες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κτηνοτρόφοι άδειασαν και γάλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας…

Ωστόσο, ήταν ομολογουμένως ο πιο… σύντομος αγροτικός αποκλεισμός στην ιστορία των κινητοποιήσεων καθώς… κράτησε μόλις λίγα λεπτά. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων Κώστας Τζελας δήλωσε πως οι αγρότες έστειλαν το μήνυμα στην κυβέρνηση, η οποία πρέπει να δώσει άμεσα λύσεις στα αιτήματά τους. «Μας ανάγκασε να βγούμε στον δρόμο, επιμένουμε και ζητούμε να συναντηθούμε με την κυβέρνηση με κλιμάκιο υπουργών υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη» δήλωσε.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας
Με συμβολικούς, αλλά και πολύωρους αποκλεισμούς δρόμων, κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, εναρμονίζοντας απόλυτα τη θέση τους με την απόφαση της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Σε αποκλεισμό του οδοστρώματος στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου, έξω από το Λευκώνα, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σερρών, προχωρούν οι αγρότες από τη μία μετά το μεσημέρι και για δύο ώρες τουλάχιστον, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο αγροτικό μπλόκο στήθηκε στις 28/1 και «απώτερος στόχος», όπως δήλωσε ο ίδιος, είναι να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

ΠΗΓΗ

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης