Διαρρήκτης χτύπησε 26 επιχειρήσεις και εκκλησίες στην Πάτρα

Ανακούφιση στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αλλά και τους υπεύθυνους εκκλησιών στην Πάτρα, έφερε η σύλληψη ενός 45χρονου Έλληνα «ποντικού» που είχε διαπράξει 21 διαρρήξεις και πέντε απόπειρες κλοπής από τον περασμένο Σεπτέμβριο και η λεία του αξία τα 7.000 ευρώ.

Ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας το μεσημέρι της Πέμπτης σε μια καφετέρια όπου έπινε αμέριμνος καφέ, ένα 24ωρο αφ’ ότου διέρρηξε δυο μίνι μάρκετ και άρπαξε συνολικά 330 ευρώ, συσκευασίες με ένα κιλό καπνού και άλλα καπνικά προϊόντα! Μάλιστα, είχε συσταθεί ειδική ομάδα αστυνομικών που ερευνούσε γι’ αυτόν, καθώς η μεθοδολογία έδειχνε ότι ήταν ο ίδιος που δρούσε το τελευταίο διάστημα στις περιοχές όπως το Ψαροφάι και τα Ζαρουχλέικα.

Ο δράστης παραβίαζε τα προστατευτικά κιγκλιδώματα των καταστημάτων, γκρέμιζε τις βιτρίνες ή τις εισόδους και έκλεβε χρήματα και άλλα αντικείμενα. Από την έρευνα προέκυψε ότι είχε 26 κλοπές σε μίνι μάρκετ, παντοπωλεία, αρτοποιεία, φανοποιεία, συνεργεία αυτοκινήτων, καφετέριες, ακόμη και εκκλησίες.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του 45χρονου, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν μέρος των κλοπιμαίων, διαρρηκτικά εργαλεία και τρία φυσίγγια πυροβόλου όπλου. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών άσκησε σε βάρος του δίωξη για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμένει στα κρατητήρια ώσπου να απολογηθεί στην ανακρίτρια.

ΠΗΓΗ