Συνελήφθησαν 3 αλλοδαποί για μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης

06/02/2019 20:46

Συνελήφθησαν, πρωινές και απογευματινές ώρες της 5-2-2019, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 3 αλλοδαποί ηλικίας 19, 24 και 28 ετών, για εισαγωγή και μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση τους στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση πληροφοριών και σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές της Αλβανίας, για την αποτροπή εισαγωγής στη Χώρα μας σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης, αναπτύχθηκαν επιχειρησιακές δράσεις στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, στο Νομό Θεσπρωτίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκαν οι ανωτέρω συλληφθέντες και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.

Πιο συγκεκριμένα πρωινές ώρες της 5-2-2019 συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας ο 28χρονος, να μεταφέρει με ΙΧΕ αυτοκίνητο, 60 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 32.430 γραμμαρίων. Τις ποσότητες αυτές τις είχε παραλάβει σε προγενέστερο χρόνο, από άγνωστο σημείο πλησίον του μεθοριακού σταθμού Μαυροματίου.

Μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας, στο ίδιο μέρος, ακινητοποιήθηκε και δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου συλληφθέντα με οδηγό τον ίδιο και συνεπιβαίνοντα τον 24χρονο επίσης συλληφθέντα, το οποίο ήταν ειδικά μετασκευασμένο, με τη δημιουργία διαμορφωμένων κρυπτών στο σασί και στα πίσω καθίσματα , για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 39 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 21.180 γραμμαρίων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

  • Ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 53 κιλών και 610 γραμμαρίων
  • Το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ
  • 3 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηγουμενίτσας.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 0 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης