Ολόκληρη η απολογία του 65χρονου που προφυλακίσθηκε για ασέλγεια ανήλικης

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του βιασμού της 17χρονης στο Αγρίνιο από τον 65χρονο καθηγητή μουσικής ο οποίος προφυλακίστηκε με βαρύτατες κατηγορίες. Το eReportaz φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απολογία του άνδρα ο οποίος μάλιστα φαίνεται να έχει κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να παρέσυρε την 17χρονη από το facebook να εγκαταλείψει το σπίτι της στην Κέρκυρα, υποσχόμενος στην ανήλικη καριέρα στο τραγούδι.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ουδέποτε την κάλεσε στο Θέρμο και ότι η ίδια του τηλεφώνησε μέσα από το ΚΤΕΛ Κέρκυρας και του ανακοίνωσε στις 3 μ.μ ότι θα βρίσκεται κοντά στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, για να την παραλάβει. Ωστόσο, το νεαρό κορίτσι αποκάλυψε στη μητέρα της όταν γύρισε σπίτι, ότι οι ώρες με τον 65χρονο δεν ήταν και τόσο αθώες.

Ο συνήγoρος υπεράσπισης του 65χρονου, Βασίλης Νουλέζας, δήλωσε αποκλειστικά στο eReportaz πως ο εντολέας του είναι σχεδόν ανάπηρος και δεν θα μπορούσε να ασελγήσει στο κορίτσι που του είχε συστηθεί ως ενήλικη:

«Η Προσωρινή κράτηση του 67χρονου Β.Γ. για τα αδικήματα τής αρπαγής ανηλίκου και κατάχρησης σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση είναι τουλάχιστον υπερβολική.

Το ένταλμα προσωρινής κράτησης κρίνεται ανεπαρκώς αιτιολογημένο. Χρειάζεται πλέον από το 2009 αμετάκλητη ποινική καταδίκη για όμοια αδικήματα. Απαιτείται ορθή εφαρμογή του κριτηρίου! Δεν αρκεί η αόριστη μηχανιστική αναφορά κινδύνου τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων. Γίνεται ευρεία και εκτεταμένη κατάχρηση του θεσμού της προσωρινής κράτησης. Ο εντολέας μου αρνείται ότι άρπαξε τη 17χρονη ή ότι υποστήριξε την εκούσια διαφυγή της. Ότι διενήργησε ασελγείς πράξεις.

Η μουσική έφερε σε επαφή τα δύο άτομα. Η 17χρονη εμφανίσθηκε εξ’ αρχής ως ενήλικη, έτσι έδειχνε άλλωστε η εξωτερική εμφάνιση της. Ανέβαζε μουσικά βιντεοκλίπ. Δεν έδειχνε να έχει νοητική στέρηση, απεναντίας. Έχει ευθύνη η μητέρα. Δεν πήγε την επομένη να την παραλάβει καν.

Παραπλανήθηκε, παρασύρθηκε με αφέλεια και εγκληματική ολιγωρία ενεργών ο κατηγορούμενος. Είναι γενναιόδωρος και επιπόλαιος. Θα αποδειχθεί η αλήθεια Είναι ανάπηρος και ανήμπορος. Ξεκάθαρα άδικη και απάνθρωπη η προφυλάκιση του. Θα κατατεθεί αίτηση αντικατάστασης προσωρινής κράτησης άμεσα. Θα έχουμε βεβαίωση ποσοστού αναπηρίας. Είναι άρρωστος. Πάσχει από πολιομιελύτιδα και ατροφία δεξιού κάτω άκρου και δυσχεραίνεται στη βάδιση. Ας περιμένουμε το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης του ελέγχου του λάπτοπ και των κινητών. Κάμπτεται έτσι το τεκμήριο αθωότητας με την προφυλάκιση. Μετατρέπεται σε τεκμήριο ενοχής».

 

ΠΗΓΗ