Ληστές χτύπησαν, έδεσαν και φίμωσαν ζευγάρι στην Εύβοια (φωτός)

Δύο Αλβανοί, ηλικίας 36 και 26 ετών, συνελήφθησαν, χθες σε περιοχή της Ερέτριας, μετά από διάπραξη ληστείας σε σπίτι ζευγαριού στο Δύστο Αλιβερίου Ευβοίας. Δύο ακόμη συνεργοί τους, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, αναζητούνται.

Ειδικότερα χθες περίπου στις 03:00, οι δράστες παραβίασαν το σπίτι όπου διαμένουν ένας 69χρονος και η 63χρονη σύζυγός του και με την απειλή μαχαιριού και την άσκηση σωματικής βίας, τους ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα και τέσσερα ρολόγια χειρός. Ακολούθως αφού έδεσαν και φίμωσαν τους παθόντες, τράπηκαν σε φυγή.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν λίγη ώρα μετά επί της εθνικής οδού Χαλκίδας – Λεπούρων (πλησίον Ερέτριας), να κινείται ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο με επιβαίνοντες τον 36χρονο και τον 26χρονο.

listeia2

Οι δράστες δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα των αστυνομικών και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο. Ακολούθησε καταδίωξη, στο πλαίσιο της οποίας το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες συνελήφθησαν.

Στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα κοσμήματα και ρολόγια, καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού που είχαν νωρίτερα αφαιρέσει από την οικία των παθόντων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που επέβαιναν και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία που βρέθηκαν στο εσωτερικό του.

listeia3

Ο 69χρονος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, προκειμένου να του παρασχεθεί η απαραίτητη ιατρική φροντίδα. Σημειώνεται ότι ο 36χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2014, από Κατάστημα Κράτησης της Χώρας, εκτίοντας ποινή κάθειρξης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Προανάκριση γίνεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να εξακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών των συλληφθέντων και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή της εγκληματικής ομάδας στη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.