Ελεύθερος με όρους ο 22χρονος Αλβανός που εκβίαζε 14χρονη στην Καλαμάτα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 22χρονος Αλβανός που κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες 14χρονης και την εκβίαζε.

Μεταξύ των όρων που του επιβλήθηκαν, είναι και να κάνει συνεδρίες με ψυχολόγο στο Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας και να προσκομίσει στη Δικαιοσύνη και σχετική βεβαίωση.

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για:

  1. Με πρόθεση κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων , η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του
  2.  Απόκτηση από ενήλικο μέσω διαδικτύου επαφής με πρόσωπο που δε συμπλήρωσε τα 15 έτη και με χειρονομίες και ασελγείς προτάσεις προσβολή της αξιοπρέπειας του ανηλίκου στο πεδίο της γενετήσιας ζωής του
  3. Απειλή κατ’ εξακολούθηση.

    Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους:
    α) της εμφάνισης 1η και 16 στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του,
    β) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,
    γ) απαγόρευση επικοινωνίας προσέγγισης και συναναστροφής με την παθούσα και
    δ) της προσκόμισης βεβαίωσης παρακολούθησης συνεδριών με ψυχολόγο σε τακτική βάση από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαμάτας μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ακροατήριο και ειδικότερα σε μηνιαία βάση.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του 22χρονου Χάρης Μαράντος είπε στο protothema.gr ότι «ο εντολέας μου πίστευε ότι η ανήλικη ήταν 16 ετών, όπως η ίδια του είχε πει στις συνομιλίες και σε καμία περίπτωση δεν είχε κατανοήσει ότι έπραττε κάτι παράνομο.
Ακόμη θα ήθελα να τονιστεί πως ο 21χρονος δεν έστειλε πουθενά τις φωτογραφίες που του είχε στείλει η ίδια η ανήλικη, κάτι το οποίο μάλιστα δεν θα το έκανε ποτέ, όπως επανειλημμένως μου είπε. Γενικότερα, όλοι οι κοινωνικοί φορείς πρέπει να συνδράμουν, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της έκθεσης των ανηλίκων στο διαδίκτυο, αρχής γενομένης από την ίδια την οικογένεια, το σχολείο και τα ΜΜΕ»

ΠΗΓΗ