Σκάνδαλο – Κοκαΐνη : Γνωστή τραγουδίστρια, μεγαλογιατροί και επιχειρηματίες

Στα χέρια της ανακρίτριας βρίσκεται νέα λίστα με περισσότερους από 700 πελάτες οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018.  Ανάμεσα στα ονόματα που φιγουράρουν στη λίστα, πολλοί επώνυμοι της κοσμικής Αθήνας, γνωστοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, γιατροί και πασίγνωστη τραγουδίστρια (Χάρη κυρίως στο πέρασμά της από τηλεοπτικό ριάλιτι).

Οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, έφθασαν στον μακροσκελή κατάλογο μέσα από την έρευνα για τη δραστηριότητα της σπείρας με επικεφαλής έναν 32χρονο Αλβανό που κάλυπτε με τις υπηρεσίες της σχεδόν ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για να διακινούν τα ναρκωτικά. Άμεσα ζητήθηκε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου με αποτέλεσμα να καταλήξει στα χέρια τους ένα πελατολόγιο άνω των 700 ατόμων, τα οποία φέρονται συστηματικά να αγόραζαν ποσότητες κοκαΐνης και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη από του διακινητές.

Αρχές Οκτωβρίου του 2018, έφθασε στην Δίωξη Ναρκωτικών η πληροφορία ότι στο λεκανοπέδιο της Αττικής, δραστηριοποιείται σπείρα που κάνει door to door ντελίβερι κοκαΐνης. Το ντελίβερι γινόταν ανά πάσα στιγμή, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Αποδέκτες των πακέτων ήταν κυρίως θαμώνες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, αλλά και πολλοί επώνυμοι και τακτικοί πελάτες της σπείρας.

Περίπου 15 ημέρες μετά, στις 22 Οκτωβρίου του 2018, έπειτα από παράλληλες επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Νέα Σμύρνη, Παγκράτι και Μοσχάτο συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί (Δύο 35χρονοι, ένας 32χρονος και ένας 29χρονος, καθώς και ένας 24χρονος Έλληνας), ως μέλη του κυκλώματος διακίνησης.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο φερόμενος αρχηγός της σπείρας (Ο 32χρονος Αλβανός). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν αυτός που έφερνε την κοκαΐνη από την πατρίδα του και παράλληλα κανόνιζε τα ραντεβού με τους πελάτες.

Το ντελίβερι γινόταν με ΙΧ, στα οποία είχαν διαμορφωθεί ειδικές κρύπτες στα ταμπλό ώστε να αποφεύγονται οι κακοτοπιές σε περίπτωση ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, αλλά και στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν : Πλήθος αυτοσχέδιων συσκευασιών περιέχουσες κοκαΐνη βάρους 400 γραμμαρίων, Ποσότητα MDMA βάρους 7,2 γραμμαρίων, 43.065 ευρώ, 47.000 λεκ Αλβανίας,  286 δολ. ΗΠΑ και ζυγαριά ακριβείας.

Για τη διανομή, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν πέντε αυτοκίνητα, μία μοτοσυκλέτα και 17 κινητά τηλέφωνα, μέσα από τα στοιχεία των οποίων βρέθηκε και το πλήρες πελατολόγιό τους.

Από το άνοιγμα των τηλεφωνικών επικοινωνιών, προέκυψε μία εντυπωσιακή σε έκταση και περιεχόμενο λίστα που ήδη βρίσκεται στα χέρια της ανακρίτριας.

Ανάμεσα στα ονόματα που περιλαμβάνει, ξεχωρίζει αυτό γνωστής τραγουδίστριας που πέρασε από ριάλιτι, γνωστού μάνατζερ από τα Βόρεια Προάστεια, μεγαλογιατρών (Καρδιολόγων, Οδοντιάτρων και Παθολόγων), επιχειρηματιών και ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Όλοι τους αναμένεται να περάσουν μέσα στα επόμενα 24ωρα, από το ανακριτικό γραφείο για να δώσουν εξηγήσεις.

ΠΗΓΗ