Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα : Τρίωρη στάση εργασίας σήμερα

Με σημαντικά προβλήματα αναμένεται να γίνονται σήμερα οι μετακινήσεις στο κέντρο της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα βρεθούν έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12:30, ενώ οι δάσκαλοι θα συγκεντρωθούν σήμερα έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 13:00.

Πιο αναλυτικά, σε νέο κύκλο δράσεων προχωρούν από σήμερα οι δάσκαλοι, ενάντια στο νέο σύστημα προσλήψεων και διορισμών. Έτσι, θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 13:00 στο υπουργείο Παιδείας, στην Ανδρέα Παπανδρέου 37, στο Μαρούσι, με αίτημα την άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του.

Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των δασκάλων στο συλλαλητήριο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα, με τη δυνατότητα στους κατά τόπους συλλόγους της κήρυξης επιπλέον 3ωρης στάσης. Η στάση εργασίας θα αφορά στις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού και στις τρεις πρώτες του απογευματινού προγράμματος.

Την ίδια στιγμή θα πραγματοποιηθεί και στάση εργασίας των τραυματιοφορέων και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, στην οδό Αριστοτέλους, πραγματοποιεί σήμερα, στις 12:30 μετά το μεσημέρι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, στηρίζοντας, με αυτόν τον τρόπο, τη στάση εργασίας που έχει κηρύξει για την ίδια μέρα ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων, από τις 10:00 το πρωί έως τις 15:00 μετά το μεσημέρι.

«Επανειλημμένως ζητήσαμε από τον Υπουργό Υγείας την έκδοση Ερμηνευτικής Εγκυκλίου για διευκρινήσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της Ειδικής άδειας των δέκα ημερών κατ’ έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες, στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού. Εκτός των τραυματιοφορέων καλούμε σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους που οι Διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της Ειδικής άδειας, παρ’ ότι δικαιούχοι», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

ΠΗΓΗ