Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν οι αγρότες

Με μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων θα απαντήσουν στην κυβέρνηση οι αγρότες δήλωσε ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων.

Οι αγρότες ετοιμάζονται να απαντήσουν με κλιμάκωση με αφορμή τις διώξεις κατά δέκα συναδέλφων τους από το μπλόκο της Νίκαιας που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό σε συνδικαλιστικό όργανο στην Ελλάδα. Όσοι είναι απέναντι, μας χαρακτηρίζουν ακροδεξιούς», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Βάγγος.

Πρόσθεσε ότι είναι πρώτη φορά που τους στέλνουν σε δικαστήριο χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία. «Του Παύλου Φύσσα δεν έχει γίνει η δίκη εδώ και 4 χρόνια» σημείωσε ο ίδιος.

«Είμαστε και ως κυβέρνηση αντίθετοι στα αγροτοδικεία» δήλωσε με αφορμή το περιστατικό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης. Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός ανέφερε ότι «η εποχή που ξεφούσκωναν τα λάστιχα των τρακτέρ έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι «οφείλουμε να διαχωρίσουμε την πολιτική εξουσία και τη βούληση της, από τη δικαστική η οποία λειτουργεί με τους δικούς της νόμους». «Νόμιμη μεν, αλλά βεβιασμένη και αντιβαίνουσα στο τεκμήριο της αθωότητας», χαρακτήρισε την απευθείας κλήση αγροτών στο ακροατήριο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο υφυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι «έπρεπε να τηρηθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, για να διερευνηθεί εάν και υπό ποιες συνθήκες πιθανόν τελείται ένα αδίκημα».

Οι αγρότες παραπέμπονται σε δίκη για τις 10 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ