Συλλαλητήριο: Πέτρες και μολότοφ έξω απο τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν στην συγκέντρωση των παμμακεδονικών ενώσεων έξω από την Βουλή ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών

Κουκουλοφόροι έξω από την Βουλή έβγαλαν μια σημαία της ΠΓΔΜ, την οποία αφού έσκισαν στην συνέχεια την έκαψαν. Κουκουλοφόροι αρχικά προσπάθησαν να κινηθούν προς το κοινουβούλιο με τα ΜΑΤ να τους αποτρέπουν.

Στην συνέχεια άρχισαν να πετούν βόμβες μολοτοφ, με την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα και με κρότου λάμψης. Συγκεκριμένα, μια ομάδα ατόμων άρχισε να πετά εκρηκτικές μολότοφ, όπου όταν τις τελείωναν μιλούσαν στα κινητά τους λέγοντας “τελείωσαν φέρ’ τε κι άλλες από τα αυτοκίνητα”

Οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο και διέλυσαν αυτήν την ομάδα προχωρώντας σε 4 προσαγωγές.

Στη συγκέντρωση του ΚΚΕ απηύθυναν κατά σειρά χαιρετισμό η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου, ο καθηγητής του ΕΜΠ, Ευάγγελος Χριστοφόρου και ο συνταγματάρχης ε.α. Νίκος Παπαναστάσης μέλος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

“Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε γιατί όπως παλεύουμε να φύγουν οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας έτσι δε θέλουμε να φτιαχτούν και καινούργιες βάσεις του θανάτου και του πολέμου στη γειτονιά μας. Γιατί δε θέλουμε κι άλλος λαός να μπει σ’ αυτή τη φυλακή” τόνισε η Ε. Γερασιμίδου.

“Έτσι λογαριάζουμε εμείς τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Έτσι πολεμάμε εμείς το μίσος, τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Έτσι κλείνουμε εμείς την πόρτα στο σκοτάδι, έτσι ανοίγουμε την πόρτα στην ελπίδα, έτσι φωτίζουμε το δρόμο για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας, αφέντες στον τόπο μας” είπε η Ε. Γερασιμίδου.

“Τώρα, ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή. Ζωή μας η ανεξαρτησία της χώρας μας και η απεξάρτησή της από το ΝΑΤΟ και τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί μπορούμε. Ο ελληνικός λαός είναι ικανός να πάρει τις τύχες του στα χέρια του. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του. Σε αντίθεση με τα αφεντικά του, που μόνο μειοδοσία έχουν να δείξουν στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας” είπε μεταξύ άλλων ο Ε. Χριστοφόρου, τονίζοντας “τώρα ήρθε η ώρα για στράτευση σ΄ αυτόν τον αγώνα. Για συν-στράτευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και την πραγματική Αριστερά”.

“Απ’ αυτό το βήμα, καλώ τους συναδέλφους μου, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εν ενεργεία και αποστρατεία, το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας, να ορθώσουμε το ανάστημά μας απέναντι στην καταστροφική πολιτική, στον διχασμό των λαών από τους ιμπεριαλιστές. Ενώνουμε τη φωνή μας με το ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, τα νατοϊκά σχέδια, τον εθνικισμό. Αυτός είναι ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός” τόνισε, τέλος, ο Ν. Παπαναστάσης.