Σύλληψη 47χρονης για εξαπάτηση γυναικών με πρόσχημα χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων

Η άμεση ανταπόκριση και κινητοποίηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαριλάου – Ανάληψης σε κλήση-καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη 47χρονης αλλοδαπής, για περίπτωση εξαπάτησης με το πρόσχημα ανάγκης χειρουργικής επέμβασης συγγενικού προσώπου του υποψήφιου θύματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε οικία 69χρονης ημεδαπής, όπου άγνωστος, υποστήριζε ψευδώς ότι, συγγενικό της πρόσωπο (κόρη) χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, γι’ αυτό και απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίσθηκε και συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 21-01-2019 η 47χρονη γυναίκα, η οποία μετέβη στην οικία της παθούσας, προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι η δράστιδα εμπλέκεται σε μία ακόμη υπόθεση εξαπάτησης ανυποψίαστης γυναίκας και με την ίδια μεθοδολογία παρέλαβε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων παθόντων.