Επιστολή – διαμαρτυρία: «Παραμονή του αστυνομικού τμήματος στον Κατσικά Ιωαννίνων»

Με αφορμή το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών τμημάτων στην επικράτεια και την απόφαση κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι στην απόφαση αυτή.

            Αιτούμεθα την διατήρησή του στην περιοχή μας ενώ προτείνουμε για τον σκοπό αυτό την διαμόρφωση και χρήση μέρος του κτιρίου του πνευματικού κέντρου, (κτίριο στο κέντρο του Κατσικά δίπλα στο υπάρχον Α.Τ.) όπως έχει ήδη προταθεί από τον Δήμο Ιωαννιτών μετά από απόφαση του Δ.Σ. να διατεθεί χρηματικό ποσό για την κατάλληλη διαμορφωσή του. Ειδικότερα το κτίριο που σας προτείνουμε δεν επιφέρει οικονομική επιβάρυνση στο δημόσιο καθώς ανήκει στο Δήμο και μπορεί να παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό.

Το Α.Τ. Κατσικά όπως γνωρίζεται καλύπτει μια ευρεία σε έκταση περιοχή, καθώς και αρκετές χιλιάδες πληθυσμού, ενώ συχνά παρατηρείται έξαρση εγκληματικότητας όπως ληστείες, διακίνηση – εμπορία ναρκωτικών κτλ. Συνεπώς η κατάργησή του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, θα επιφέρει αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας, έξαρση εγκληματικότητας και δυσλειτουργία στην διεκπεραίωση σχετικών διοικητικών διαδικασιών. Ενώ, οι πολίτες και κάτοικοι της περιοχής θα απολέσουν την επαφή με τον εκάστοτε διοικητή και το προσωπικό του τμήματος και το αίσθημα εμπιστοσύνης που έχει δημιουργηθεί, καθόσον ώς υπηρετούντες στην περιοχή ενσκύπτουν πάνω σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται, κάτι που δεν θα συμβαίνει με μια απλή περιπολία.

Επιπλεόν, μετά από ενέργειες των συλλόγων που δραστηροποιούνται στην περιοχή Κατσικά μας χορηγήθηκε αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής από την Περιφέρεια Ηπείρου (για την αντιμετώπιση περιστατικών ανακοπής) και ο οποίος θα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλές κεντρικό σημείο προσβάσιμο όλο το 24 ωρο, όποτε θεωρούμε το Α.Τ. ώς το πιό κατάλληλο.

Γίνεται μνεία ότι η παρούσα επιστολή πέραν των υπογραφόμενων πολιτών, εκφράζει την πλειονότητα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που αστυνομεύει το Α.Τ. Κατσικά.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και ελπίζουμε να εξετάσετε με προσοχή το αιτημά μας.

Με εκτίμηση