Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Αθήνα για το συλλαλητήριο

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, από το βράδυ του Σαββάτου, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ενόψει του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Από σήμερα στις 10μ.μ, θα απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου ενώ αύριο θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετές οδούς, από τις 6π.μ, στην Πλατεία Συντάγματος και στα Προπύλαια.
Σύμφωνα με την Τροχαία έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν κατά μήκος και γύρω από τους παρακάτω οδικούς άξονες:

  • Λ. Μεσογείων , από τη συμβολή της με την Κατεχάκη έως τη συμβολή της με την οδό Φειδιππίδου,
  • Λ. Βασ. Σοφίας , καθ’ όλο το μήκος της,
  • Λ. Βασ Κων/νου , από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Μερκούρη/ Μιχαλακοπούλου έως τη συμβολή της με την Λ. Βασ. Σοφίας,
  • Λ. Βασ. Αμαλίας , από τη συμβολή της με την οδό Αθ. Διάκου,
  • Λ. Κηφισίας, από τη συμβολή της με την οδό Πανόρμου έως τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας,
  • Κατεχάκη, από τη συμβολή της με τη Λ. Κηφισίας έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
  • Μιχαλακοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Θωμά έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων,
  • Φειδιππίδου και Ρηγίλλης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ενδέχεται να τροποποιηθούν χρονικά και χωρικά, αναλόγως των συνθηκών.

Οι οδηγοί καλούνται να αποφύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς και λεωφόρους και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις της Τροχαίας.

Oι δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν ήδη τεθεί σε επιφυλακή και σχεδόν 2000 αστυνομικοί θα βρίσκονται αύριο στο κέντρο για το συλλαλητήριο, που θα ξεκινήσει στις δύο το μεσημέρι.

Παράλληλα επιστρατεύονται drones και ελικόπτερα τα οποία θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες από το Σύνταγμα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Φραγμοί με κλούβες των ΜΑΤ ανάμεσα στην συγκέντρωση και στην αντισυγκέντρωση που γίνεται στα Προπύλαια αναμένεται να τοποθετηθούν νωρίς το πρωί.

Κλειστός ο σταθμός στο Σύνταγμα

Για το συλλαλητήριο αναμένονται δεκάδες λεωφορεία τα οποία όμως δεν θα φτάνουν στο κέντρο της Αθήνας.
Συγκεκριμένα τα λεωφορεία από την Νότια Ελλάδα θα αποβιβάζουν κόσμο στο Συγγρού-Φιξ και από τη Βόρεια Ελλάδα στην Κατεχάκη. Από εκεί τα λεωφορεία θα αποχωρούν για τους χώρους στάθμευσης στα γήπεδα ΟΑΚΑ, Μπάντμιντον και ΣΕΦ.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να φτάσουν στο Σύνταγμα μέσω μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι, καθώς ο σταθμός του Συντάγματος θα είναι κλειστός. Ενδέχεται ωστόσο αυτό να αλλάξει και να κλείσουν και άλλοι σταθμοί

ΠΗΓΗ