Σεσημασμένος ο Ρομά που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού στη Κηφισιά

17/01/2019 00:54

Τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κηφισιά, κατά τα οποία σκοτώθηκε 36χρονος Ρομά από σφαίρα αστυνομικού, λίγο μετά την αρπαγή 82χρονης και κατά την διάρκεια συμπλοκής, διερευνά το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομική πηγή, ο 36χρονος, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ήταν σεσημασμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, κατά την διάρκεια οικογενειακού επεισοδίου, το 2009 στο Ζεφύρι, όπου και διέμενε. Από την Αστυνομία αναζητείται ένα ακόμα άτομο, επίσης Ρομά, για το οποίο υπάρχουν υποψίες, αλλά δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί επίσημα.

Σε ό,τι αφορά το αιματηρό περιστατικό, όπως ισχυρίζεται ο αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στην Ομάδα ΔΙΑΣ και ήταν εκτός υπηρεσίας, επέστρεφε στο σπίτι του όταν είδε στην οδό Τριπόλεως στην Κηφισιά, δύο άγνωστους να προσπαθούν να βάλουν σε ΙΧ αυτοκίνητο την 82χρονη, την οποία γνωρίζει, καθώς μένουν στην ίδια γειτονιά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε βγάλει το σκύλο της βόλτα όταν την προσέγγισαν οι δύο άνδρες. Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και προσπάθησε να τους σταματήσει, αλλά οι δύο άνδρες με την γυναίκα στο αυτοκίνητο, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν.Ο αστυνομικός τους καταδίωξε με το αυτοκίνητό του, προσπαθώντας με κορναρίσματα και ελιγμούς να τους σταματήσει. Το κατάφερε τελικά στην διασταύρωση Κηφισού και Δρόσου.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο αστυνομικός, βγήκε από το αυτοκίνητό του και ταυτόχρονα βγήκε από το άλλο αυτοκίνητο ο ένας από τους δύο και ήρθαν στα χέρια.Ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι ο άνδρας, προσπάθησε να τραβήξει από την ζώνη του περίστροφο και τότε αυτός έβγαλε το δικό του πιστόλι και πυροβόλησε.

Την ίδια ώρα η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ο Ρομά μπήκε ξανά στο όχημα, και μαζί με τον συνεργό του απομακρύνθηκαν με ταχύτητα.

Ο αστυνομικός ο οποίος είχε ήδη τηλεφωνήσει στην Άμεση Δράση, πήρε την γυναίκα και την μετέφερε στο σπίτι της, ενώ στην περιοχή έφτασαν περιπολικά που άρχισαν τις αναζητήσεις, χωρίς όμως να εντοπίσουν το αυτοκίνητο.

Περίπου 45 λεπτά αργότερα όμως, ένα ΙΧ άφησε στο νοσοκομείο «Υγεία» τον 36χρονο, που ήταν βαρύτατα τραυματισμένος και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τα πρώτα λεγόμενα της 82χρονης, φαίνεται ότι οι δύο άνδρες προσπάθησαν να την παραπλανήσουν με το γνωστό τέχνασμα ότι ήθελαν να την πάνε κοντά σε συγγενικό της πρόσωπο, αλλά οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την προανάκριση της Ασφάλειας Αττικής.

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου
( 1 Εγγεγραμμένοι )
X

Εγγραφή στις αναθεωρήσεις και τα σχόλια του άρθρου

E-mail : *


ΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης

1 comment

  1. Ιωάννης Γιατράς

    Kατ’ αρχήν, σύμφωνα με το Σύνταγμα, όποιος Έλλην Πολίτης, κατά την επ’αυτοφόρω τέλεση, πλημ/τος ή κακ/τος, δύναται να συλλάβει τον δράστη και να τον προσαγάγει, στο πλησιέστερο Α.Τ. Ο αστυνομικός υποχρεούται, προς τούτο, ακόμη κι αν είναι σε άδεια, διότι κατά τον κανονισμό της ΕΛΑΣ, είναι «εσαεί παρών».Καλώς λοιπόν έδρασε ο Αστυνομικός,ως προς την καταδίωξη των δραστών,αντιλαμβανόμενος την απόπειρα αρπαγής,της 82άχρονης.Οι δράστες, ετέλεσαν,απείθια,αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνες σωματικές βλάβες και απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά τα κατατεθέντα από τον Αστυνομικό,συμπεριφορές που συνάδουν, με το ποινικό ιστορικό, του εκλιπόντος δράστου.Ενήργησε δε, εντός των πλαισίων της νόμιμης άμυνας(πιστόλι vs περιστρόφου) και χωρίς να υπερβεί τα όρια αυτής,(2 εναντίον ενός),που αίρει τον άδικο χαρακτήρα, της πράξεώς του.Επίσης ενήργησε, υπό καθεστώς καταστάσεως ανάγκης, προστατεύοντας την 82άχρονη, που αίρει τον καταλογισμό της πράξης του.
    Δυστυχώς όμως σήμερα, οι Αστυνομικοί, που δρούν σύμφωνα με τα κατά Νόμον προβλεπόμενα, για να μην τελέσουν παράβαση καθήκοντος, στοχοποιούνται και καθίστανται κατηγορούμενοι, ποινικά και διοικητικά (οράτε υπόθεση και αντιμετώπιση των παληκαριών της Δίας, στην υπόθεση Ζάκ), γεγονός που ελοχεύει τον κίνδυνο, καταπτώσεως του φρονήματος, και αδράνειας-για να μην μπούν σε μπελάδες- που θα οδηγήσει στην «ζουγκλοποίηση» της καθημερινότητάς μας,λόγω αυξήσεως των αυτοδικιών.