38χρονος Νιγηριανός Συνελήφθη στο αεροδρόμιο με 682 γραμ. ηρωίνη (φωτός)

Ένας 38χρονος Νιγηριανός συνελήφθη, στις 18 Ιανουαρίου, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για εισαγωγή ηρωίνης στην ελληνική επικράτεια.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της πλαστογραφίας καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

pic1

pic2

Ειδικότερα, από τις γαλλικές Αρχές εντοπίστηκε δέμα προερχόμενο από την Ινδία με προορισμό την Αθήνα, το οποίο περιείχε ποσότητα ηρωίνης.

Μεσημβρινές ώρες της 18ης Ιανουαρίου, ο 38χρονος κατελήφθη να κατέχει, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση, το ταχυδρομικό δέμα το οποίο είχε προ ολίγου παραλάβει χρησιμοποιώντας πλαστό αποδεικτικό της ταυτότητάς του έγγραφο και κατόπιν τούτου συνελήφθη.

pic3

pic4

Από τον έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε η ποσότητα ηρωίνης βάρους 682 γραμμαρίων, η οποία βρισκόταν εντέχνως κρυμμένη μέσα σε κορνίζα.

Περαιτέρω, από τη μεθοδολογία της δράσης του και τη διεθνικότητα του εγκλήματος (χώρα αποστολής Ινδία), προκύπτει ότι ο δράστης αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος μεταφοράς και διαμετακόμισης ναρκωτικών, μέσω της χώρας μας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

pic5