Απαγωγή Λεμπιδάκη: Η λεπτομερής κατάθεση του αστυνομικού

Τη Δευτέρα  (14/1/2019) συνεχίζεται η δίκη, με τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Λεπτομερής ήταν στην κατάθεση του στο Δικαστήριο για την απαγωγή Λεμπιδάκη αστυνομικός της Ασφαλείας Ηρακλείου ο οποίος αναφέρθηκε σε αρκετές πτυχές της υπόθεσης της απαγωγής, από την ημέρα της αρπαγής μέχρι και την ημέρα της απελευθέρωσης.

Ο μάρτυρας αστυνομικός με σαφή και απόλυτο τρόπο περιέγραψε τις κινήσεις των απαγωγέων της ημέρας της αρπαγής και στον άψογο συντονισμό τους. Μέχρι και σήμερα όπως είπε παρά τις έρευνες που έγιναν δεν έχει εντοπιστεί το τρίτο όχημα που είχε εμπλακεί στην απαγωγή, ένα τζιπ!

Αναφέρθηκε ακόμα στην παρακολούθηση που είχαν κάνει νυχτερινές ώρες στις 7 Αυγούστου στον 23χρονο κατηγορούμενο από χωριό των Σφακίων. Ήταν την επόμενη ημέρα από την αποτυχημένη επιχείρηση στον Βράσκα.

Ο 23χρονος κινήθηκε με το αυτοκίνητο του από την Σκαλωτή προς τα Φρατζεσκιανα Μετόχια όπου πήγε στο σπίτι άλλου κατηγορουμένου, του 47χρονου αγρότη από το Ρέθυμνο και στην συνέχεια, λίγα λεπτά μετά, έφυγε για το Κσλονυχτι όπου βρίσκεται το σπίτι άλλου κατηγορουμένου του 46χρονου Ρεθυμνιώτη ακτιβιστή.

Ο αστυνομικός ανέφερε ότι ο 23χρονος έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις κατά την οδήγηση, μια ανέπτυσσε ταχύτητα, μια χαμήλωνε, ενώ πριν φθάσει στον στόχο του έκανε κάποιους κύκλους.

Για το περιστατικό στον ΒΟΑΚ που αποτέλεσε την αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των πρώτων υπόπτων (είναι το περιστατικό με τους τρεις κατηγορούμενους που επέβαιναν σε όχημα και τους αποδίδεται ότι αν κινήσει έστελναν sms στην οικογένεια του απαχθέντος) ο αστυνομικός ανέφερε ότι από τότε τους θεωρούσαν δράστες της απαγωγής και όχι απλά υπόπτους.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιτήρηση που έκαναν στο τελευταίο κρησφύγετο, στην μάντρα του 44χρονου, στην γέφυρα της Ζουρίδας.

Όπως περιέγραψε επι τρεις νύχτες υπό καταρρακτώδη βροχή ήταν κρυμμένοι σε δένδρα και σε σκινους και «έκοβαν» κίνηση. Ήταν τόσο καλά κρυμμένοι που δεν έγιναν αντιληπτοί ούτε από drone που είχε σηκωθεί στην περιοχή!

Περιέγραψε ότι κάθε απόγευμα και ενώ η μάντρα ήταν κλειστή, ο 44χρονος πήγαινε στην μάντρα, μετέφερε κάποιες πλαστικές σακούλες, πιθανότατα με τρόφιμα, καθόταν λίγο και στην συνέχεια αναχωρούσε.

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι μάρτυρες κατηγορητηρίου και η διαδικασία προχώρησε στα αναγνωστέα έγγραφα.

Περίπου στις 14.00 το μεσημέρι η δίκη διεκόπη, για να συνεχιστεί τη Δευτέρα με τους μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ την Πέμπτη αναμένεται να ξεκινήσουν οι απολογίες.

ΠΗΓΗ cretalive.gr