Αργολίδα: Αμίλητη στα δικαστήρια η «μαύρη χήρα» της Κοιλάδας

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο…

Η χήρα η οποία μέχρι και σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι αθώα προσήλθε σήμερα (9/1/2019) στα δικαστήρια Ναυπλίου συνοδεία αστυνομικών για την εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο, ισχυριζόμενη ότι είναι αθώα.

Επίσης, υποστηρίζει πως είχαν αποσπάσει την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.  Γι αυτό και είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η «μαύρη χήρα της Κοιλάδας» κατηγορείται ότι σκότωσε τον σύζυγό της, Θανάση Λάμπρου 42 ετών στην αυλή φίλου τους τον Δεκέμβριο του 2014 στην Κοιλάδα Αργολίδας. 

Αρχικά θεωρήθηκε αυτοκτονία αλλά τα εργαστηριακά ευρήματα έδειξαν εγκληματική ενέργεια. Η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που συγκλόνισε την Αργολίδα ολοκληρώθηκε στο Μεικτό Ορκωτό Τρίπολης την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που της έχουν αποδώσει, ενώ υπογράμμισε ότι υπάρχει πιθανή εμπλοκή τρίτου προσώπου. Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Οι ισχυρισμοί της χήρας

Η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο έχει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. «Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.

«Ουδέποτε ομολόγησα τον φόνο» επέμενε, ακυρώνοντας για ακόμα μία φορά την αρχική ομολογία της, τον Ιούλιο του 2015, ομολογία για την οποία ισχυρίζεται ότι αποσπάστηκε κάτω από έντονες πιέσεις από τους αστυνομικούς και έπειτα από εξαντλητική ανάκριση.

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες:

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr